ACTUALITATE 7 februarie 2017

Centru judeţean de informare turistică realizat după model austriac, deschis în martie la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1197 vizualizări

Un centru judeţean de informare turistică, realizat după model austriac, va fi deschis în luna martie în municipiul Sfântu Gheorghe de către Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna.

Directorul executiv al asociaţiei, Jánó Szabolcs, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acesta va funcţiona în fostul spaţiu comercial al Galeriei de Artă situat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, într-o zonă uşor accesibilă şi intens circulată.

Potrivit sursei citate, biroul va fi realizat după un model preluat din Viena, iar până la jumătatea acestui an va fi realizată şi o aplicaţie pentru smartphone care va cuprinde oferte de cazare, restaurante şi atracţii turistice din zonă.

Vicepreşedintele CJ Covasna, Robert Grüman, a precizat că biroul va avea un program de lucru prelungit, urmând să fie deschis şi în weekend.

„Boala acestor birouri de turism, în general, este că sunt deschise conform orarului unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin, de regulă de la 08,00 la 16,00 şi, eventual, vinerea au zi scurtă, de la 08,00 la 14,00, iar în luna august au concediu. (…) Noi vrem să oferim servicii la standarde europene, centrul va fi deschis şi după-amiaza până târziu, dar şi în weekend”, a spus Robert Grüman.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler András, a declarat că instituţia pe care o conduce va pune la dispoziţia viitorului birou de turism o bază de date electronică, ce va putea fi accesată de către angajaţii acestuia, astfel încât să poată oferi turiştilor în orice moment informaţii legate de atracţiile turistice, de posibilităţile de cazare şi de petrecere a timpului liber în diverse zone ale judeţului.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului a demarat anul trecut o campanie de promovare a potenţialului natural şi turistic al judeţului, atât prin organizarea de evenimente publice, cât şi în mediul on-line. În luna septembrie a lansat website-ul www.viziteazacovasna.ro, precum şi o serie de pachete de vacanţă, care includ, printre altele, cazări în castele şi conace şi vizitarea unor ateliere meşteşugăreşti.

De asemenea, a realizat un sondaj public în urma căruia au fost desemnate cele ‘şapte minuni’ turistice ale judeţului Covasna, respectiv Muntele Puturosu din Balvanyos, conacul Damokos Gyula din Cernat, Biserica ‘Sfântul Emeric’ din Ghelinţa, calea ferată forestieră cu ecartament îngust de la Comandău, biserica din Aita Mare, Mestecănişul de la Reci şi Cheile Vârghişului.

Obiectivul anului 2017, declarat oficial ‘Anul turismului în judeţul Covasna’, este de a intensifica aceste campanii atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prima acţiune fiind participarea cu un stand la Târgul de Turism ce va avea loc în perioada 16-19 februarie în cadrul Centrului Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.