ACTUALITATE 20 septembrie 2016

Cele mai bune fotografii de natură, prezentate vineri la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 641 vizualizări

Decernarea premiilor şi vernisajul celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional de Fotografie „TransNatura” se desfăşoară vineri, 23 septembrie, de la ora 18 la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe. Competiţia, care anul acesta a strâns aproape 530 de fotografii, a ajuns, după doar trei ediţii, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate artei fotografice de natură din ţară.

La concurs s-au înscris 87 de concurenţi din 19 ţări. La categoria Open, unde au putut fi trimise orice tip de fotografie de natură care reprezintă animale, plante, peisaj, macro etc., au fost înscrise 324 de fotografii, iar la categoria Arta zborului, unde s-au înregistrat fotografii de natură care reprezintă zborul animalelor, dinamica și frumusețea zborului, au concurat 204.

La expoziţia din Sfântu Gheorghe, vizitatorii vor putea vedea 50 dintre cele mai bune fotografii înscrise în competiţie, printre care şi cele 7 câştigătoare ale ediţiei, adică primele trei din fiecare categorie şi marele premiu.

„În acest moment, comparativ cu alte concursuri de fotografie de natură din ţară, noi suntem cei mai buni. (...) Este un eveniment important din punct de vedere al artei fotografice, fiindcă la noi, care ne mândrim cu atâtea valori naturale, nu este aşa la modă arta fotografiei de natură. Este bine de văzut unde au ajuns concurenţii din alte ţări şi care sunt cerinţele în această materie pentru a efectua fotografii de natură bune. În plus, ne dorim şi să îi impulsionăm pe toţi cei care se interesează de frumuseţile naturii, să îşi cumpere un aparat de fotografiat şi să se apuce de această artă. Este o vorbă între artiştii fotografi de natură: dacă într-un perimetru de un metru pătrat nu găseşti ceva de fotografiat, atunci nu eşti fotograf de natură. Noi avem atâtea lucruri de arătat lumii întregi şi este important ca şi noi să fim prezenţi în elita fotografilor de natură”, ne-a declarat directorul Asociaţiei Vadon, dr. Demeter János, gazda evenimentului de vineri.

În deschidere vor lua cuvântul membrii juriului: artistul fotograf Florin Andreescu şi Radisics Milán, fotoreporter al revistei National Geographic. Alături de aceştia, din juriu mai fac parte artiştii fotografi Orosz György şi Ștefan Dorel Găină, dar şi designerul Damokos Csaba.

Evenimentul va fi completat de un moment muzical susţinut de pianistul Kertész János şi saxofonistul Éltes Áron.

Potrivit lui Demeter János, expoziţia de fotografie TransNatura va putea fi vizitată în continuare şi după evenimentul de vineri. Aceasta va fi găzduită câteva săptămâni de Muzeul Cinegetic, după care, până la sfârşitul anului sau chiar până în primăvară, va fi prezentată în Parcul Central din Sfântu Gheorghe.

Concursul Internaţional de Fotografie „TransNatura” este organizat de Asociaţia Vadon din Sfântu Gheorghe şi se înscrie în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Turismului Covăsnean.

 

Teme articol: fotografie natura concurs
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.