ACTUALITATE 30 noiembrie 2018

Cel mai tare concert din ultimii 100 de ani, diseară, la Szimpla!

de Iulia Drăghici - Taraș | 591 vizualizări

Nightlosers, singura trupă de „blues ardelenesc” din lume, revine la Sfântu Gheorghe într-un concert ce se anunță de zile mari! Evenimentul are loc astăzi, pe 30 noiembrie a.c., de la ora 20:00, la Szimpla. Concertul este organizat în cadrul acțiunilor dedicate Anului Centenar, de Asociația pentru Comunitate, prin Observatorul de Covasna, și partenerii săi, Asociația de Tineret „Ecou” și Szimpla. Pe lângă distracția garantată, evenimentul are și o componentă caritabilă. 

Organizatorii le recomandă participanților să îmbrace haine cât mai groase și să se pregătească pentru o petrecere pe cinste! Evenimentul se va derula în curtea localului, însă într-un cort amenajat, în care s-a urmărit realizarea unei atmosfere cât mai plăcute, de concert și veselie. 

Înființată în 1994, trupa NIGHTLOSERS cântă „blues ardelenesc”, adică un etno blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale bluesului american sunt piperate cu  intervenții etno române, maghiare și țigănești. Toate aceste ritmuri sunt montate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care „un grup de țărani ardeleni” a ajuns întâmplător pe o scenă. În cei peste 20 de ani de existență, Nightlosers a concertat la festivaluri din aproape toate domeniile în Europa, dar și în orașe din SUA și Canada.

„Ne bucurăm tare mult să revenim la Sfântu Gheorghe! Ultima oară am fost la Zilele orașului în 2015. Am fost primiți întotdeauna bine, avem mulți fani acolo și pe 30 noiembrie va ieși un super show!”, transmite Claudiu Purcarin, toborașul formației Nightlosers.

Eveniment caritabil: banii din biletele vândute vor fi donați

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet, în valoare de 15 lei. Acestea pot fi achiziționate, până la ora evenimentului, de la Szimpla.

Banii strânși din vânzarea de bilete vor fi donați unei cauze sociale, unei drame, adusă în atenția lumii prin spectacolul „Despre oameni și cartofi” al regizorului Radu Afrim, sub egida Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. Spectacolul a fost inspirat de o tragedie petrecută în judeţul Covasna şi se bazează pe testimonialele familiilor celor nouă victime care au decedat în urma unui accident de tren, în septembrie 2012, când se întorceau de la cules cartofi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.