ACTUALITATE 13 iulie 2018

Cei mai buni călăreți din Covasna, Harghita și Mureș se întrec la „Galopiada Secuiască”

de Iulia Drăghici - Taraș | 646 vizualizări

Dealul „Pivnițele Mari” din comuna covăsneană Mocașca devine, în perioada 13 – 15 iulie a.c., gazda unei noi ediții a „Galopiadei Secuiești”. Competiţia va permite celui mai bun concurent să se califice la galopiada naţională de la Budapesta, Ungaria.

Concursul cuprinde patru curse, una chiar destinată copiilor, la care pot participa doar echipaje din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

La ediția de anul acesta a Galopiadei Secuiești sunt înscriși, în total, 36 de participanți: 15 în cursa Galopiada Secuiască, 11 în cursa Gobe, 6 în cursa de calificare pentru preselecţia României la cursa internaţională din cadrul Galopiadei Naţionale din Budapesta și 4 în cursa Kishuszár (participanți mai tineri de 18 ani).

„Galopiada”, care atrage cu fiecare ediție câteva zeci de mii de spectatori din ţară şi străinătate, va cuprinde o mulțime de programe interesante, printre care și un spectacol nocturn de foc, concertul fanfarei de tineret Kováts András (Reci) sau demonstrația arcașilor călare.

Manifestarea este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna şi al Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe.

Programul complet poate fi consultat pe site-ul: http://www.szekelyvagta.ro/romana_0__program.html.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.