ACTUALITATE 20 septembrie 2019

Cea de-a noua ediție a Târgului de Toamnă la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1271 vizualizări

În perioada 27-29 septembrie pe Piața Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe se va organiza cea de-a noua ediție a Târgului de Toamnă. În cadrul sărbătorii de toamnă pe tema dovleacului și porumbului cei interesați sunt așteptați de către organizatori cu activități pentru copii, magazinul târgului, cu serviciu de rotiserie, bunătăți și produse de târg. Iar în cursul zilei vizitatorii sunt așteptați cu muzică din piața târgului, performanțe folclorice și  dansuri israeliene.

Anul acesta în cadrul Târgului de Toamnă vor prezenta produsele proprii 28 de mici producători, 48 de meșteșugari și artizani, respectiv 5 comercianți. Organizatorii vor amenaja piața asemenea anilor precedenți, unde vizitatorii vor fi așteptați de specialitatea și aparatura magazinului târgului pentru copii, contribuind la cea mai plăcută experiență de târg al anului. Copii vor avea ocazia de a colecta bănuți la fiecare activitate la care participă, bănuții putând fi apoi schimbați pe diferite obiecte pe care își doresc să cumpere din magazinul târgului.

În cursul a celor trei zile vor avea loc pe scena din Piața Centrală spectacole folclorice și concerte, unde, alături de jocuri fabuloase, pot fi ascultate piesele muzicale ale CD-ului „Eszes Gyurka és az ezmók” (Ghiță cel deștept și straniul animăluț) de la Formația „Folker” Vor urca pe scenă formațiile „Kincsek” și „Heveder”, ansamblurile populare „Junii Brașovului” și formația „Muzsikás” din Ungaria. Muzica lor combină muzica populară tradițională și muzica clasică maghiară din secolul al 20-lea. Sunt prezenți la evenimente de folk, muzică populară și muzică mondenă, fiind familiarizați și cu muzica alternativă, de jazz, muzica celtică sau muzica israeliană. 

Cei interesați sunt așteptați zilnic între orele 11 și 20 la târgul tradițional de produse. Programul cultural al târgului din anul acesta se va încheia de formația „Zűrös Banda” din Ungaria. În muzica formației „Zűrös Banda” se țin strâns unul de altul, alături de tradițiile muzicale maghiare și balcanice, muzicile moderne de dans cu cele de jazz. Din această mixtură alcătuită din diferite culturi și stiluri muzicale se formează identitatea muzicală specifică formației „Zűrös Banda”.

Organizatorii așteaptă și anul acesta cu drag pe toți cei interesați la evenimentul de toamnă din perioada 27-29 septembrie.

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.