ACTUALITATE 3 ianuarie 2012

Ce vor covăsnenii în 2012

de Covasna Media | 116 vizualizări
Am întrebat oameni simpli, dar şi persoane publice ce aşteptări şi dorinţe au la început de An Nou Fie că vorbim de politicieni, sportivi sau oameni de rând, locuitorii județului și-au propus să obțină cât mai multe în anul ce tocmai a început. Dacă este să facem un mic...

Am întrebat oameni simpli, dar şi persoane publice ce aşteptări şi dorinţe au la început de An Nou

Simona Negrilă, Székely Emőke

Fie că vorbim de politicieni, sportivi sau oameni de rând, locuitorii județului și-au propus să obțină cât mai multe în anul ce tocmai a început. Dacă este să facem un mic clasament al celor mai ”râvnite dorințe”, cu siguranță pe primul loc s-ar afla sănătatea, lucru absolut normal, fără de care nicio altă dorință nu ar fi posibil de realizat. Iată răspunsurile pe care le-am primit la întrebarea ”Ce vă doriți de la anul 2012?”

”În anul care tocmai a început aș vrea să văd oameni zâmbitori pe străzile din Sfântu Gheorghe. Aș dori ca acești oameni să se salute și să își spună din când în când mulțumesc. Acesta este lucrul pe care mi-l doresc cu adevărat de la 2012.” (Antal Árpád, primarul municipiului Sfântu Gheorghe)

”Îmi doresc ca anul 2012 să ne aducă tuturor multă sănătate, înțelegere și mai ales liniște sufletească, o bună colaborare între noi, cadrelele didactice, între profesori și elevi, dar și o bună comunicare cu părinții elevilor noştri. Îmi doresc să pot realiza tot ce mi-am propus pentru a avea un învățământ de calitate.” (Luminița Curceanu, director Colegiul Național ”Mihai Viteazul”)

”Sper ca 2012 să fie un an mai bun decât 2011, sau cel puțin să nu fie mai rău. Mi-aș dori ca instituția pe care o conduc să se ocupe cu lucrurile pentru care există și să nu își consume energia pe altceva. Mi-aș dori să putem satisface nevoile comunității în materie de lectură, să avem cât mai mulți cititori mulțumiți.” (Szonda Szabolcs, directorul Bibliotecii Județene ”Bod Péter”)

„Fiind în căutarea unui loc de muncă, este absolut normal ca de la anul 2012 să îmi doresc un job. Sigur, am nevoie de sănătate și perseverență pentru a-mi duce planul la bun sfârșit. Mi-aș dori ca această criză care este reală sau numai în mintea oamenilor, să se sfârșească, să avem posibilități de angajare și lumea să fie cu zâmbetul pe buze.” (Andreea Roman, șomeră)

”În 2012 vreau să particip la Campionatele Europene, cele Balcanice și cele Naționale la triatlon. La Naționale ținta este locul întâi, dar ar fi excelent dacă și la Europene, și la Balcanice aș putea urca pe podium. Totodată mi-aș dori să mă clasez printre primii 25 de triatloniști în Europa. Acestea sunt și dorințele, și obiectivele mele pentru anul acesta.” (Dániel Attila, campion național la triatlon, legitimat la Clubul Sportiv ”Tri-Aluta” Sfântu Gheorghe)

”Doresc ca anul 2012 să fie un urcuș pentru toată lumea, orașul Covasna să crească din punct de vedere turistic. Îmi doresc să fim cu toții sănătoși, atât noi, cei de aici, cât și cei care ne vizitează orașul și să avem un an plin de împliniri și bucurii. Vă doresc să vă bucuraţi de tot ceea ce înseamnă acest oraş!” (Lőrincz Zsigmond, primarul orașului Covasna)

„Anul trecut am ratat titlul de campion balcanic cu doar un punct, așadar nu este de mirare că mi-am propus câștigarea acestui titlu în 2012. De asemenea mi-aș dori ca oamenii din jurul nostru să acorde mai multă atenție sporturilor individuale în general, și artelor marțiale în special. Mi-aș dori să avem sponsori, oameni care să stea alături de noi, să ne susțină, pentru că și noi, la rândul nostru ne facem datoria și aducem rezultate.” (Szőke Attila, campion național la Ju-Jitsu, legitimat la CSM Sfântu Gheorghe)

„Îmi doresc ca  în anul 2012 să pot rezolva cât mai multe dintre problemele identificate ale județului și aici mă refer la o întâlnire cu Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului,  Elena Udrea, pe tema legii cadastrului, deoarece ne dorim o simplificare a procedurilor de intabulare a terenurilor. Sper ca în anul 2012 , în urma promisiunilor pe care le avem de la ministrul Valeriu Tabără, să avem o întâlnire pe tema subvențiilor în agricultură și de asemenea unele clarificari privind accesările de fonduri. Tot pe plan profesional doresc să începem drumul forestier ce face legătura între Întorsura Buzăului și Dobârlău și să-l asfaltăm. De asemenea doresc să transmuit tuturor românilor din toate colțurile lumii La Mulți Ani, multă sănătate și un an nou mai bogat, care să le satisfacă toate așteptările, să am familia sănătoasă, să-mi văd colegii și prietenii bucurându-se de viață, pentru că nimic nu este mai important pentru mine decat să-i știu pe cei dragi sănătoși și fericiți.” (Valentin Ionașcu, subprefectul județului Covasna)

„Îmi doresc ca anul 2012 să fie un an în care oamenii să devină mai buni, mai înțelepți, mai înțelegători și mai toleranți. Să fie anul în care să dăruim mai mult decât primim, să îndrăznim mai mult decât sperăm, să ne bucurăm, sa zâmbim. Să fim sănătoși, să ne putem bucura de tot ceea ce ne oferă viața.” (Rodica Floioran, institutor la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”)

„Anul 2011 a fost anul în care am devenit director al APIA și îmi doresc să rămân aici și în anul 2012 pentru a putea veni în sprijinul tuturor fermierilor și să îi ajut să obțină tot ceea ce APIA le poate oferi. Îmi doresc să fiu sănătoasă eu și toți membrii familiei mele, dar și toată echipa mea, și le doresc și altora să ajungă la vârsta mea și să aibă la fel de multe realizări ca și mine și o familie la fel de frumoasă ca a mea.” (Angela Negoiță, director executiv APIA Covasna)

„Sunt în clasa a XII-a, așadar cel mai important lucru anul acesta este bacalaureatul. Îmi doresc să învăț cât mai mult, pentru a avea note bune și să pot intra la facultate. Până acum părinții mi-au oferit tot ceea ce am avut nevoie, sper că acest lucru se va întâmpla și în 2012. Îmi doresc examene ușoare și petreceri cât mai multe, pentru că și distracția este importantă la 18 ani.” (Orbán Ildikó, elevă)

„Îmi doresc în mod deosebit ca în 2012 cele mai multe dintre visele tinerilor din jurul meu să se împlinească și să aibă succes, oriunde s-ar afla, în țară sau în străinatate și să nu uite că noi, cei care rămânem la Sfântu Gheorghe, îi așteptăm să se întoarcă acasă, pentru că numai împreună putem face din acest oraș un loc în care să domine spiritul normalității, al comunității și al multiculturalității.” (Mădălin Guruianu, președinte Comisia de Tineret şi Sport din Consiliul Local Sfântu Gheorghe)

„În noaptea dintre ani mi-am pus cea mai ciudată dorință de până acum. Mi-am dorit ca viața mea să fie exact așa cum este acum. Nu vreau nici mai mulți bani, nici alte beneficii. Sunt împlinită profesional, încerc să îmi fac treaba cât mai bine posibil. De asemenea sunt fericită acasă, unde mă așteaptă un soț care mă iubește și îmi este alături în tot ceea ce fac. Nu cred că aș putea aspira la ceva mai frumos. Așadar, 2012, rămâi așa cum a fost și 2011.” (Török Petra, manager)

„Tot ceea ce îmi doresc pentru 2012 este normalitate. Normalitate în viața politică, cea socială, dar și în conviețuirea dintre diferitele etnii. Atât îmi doresc, nimic mai mult.” (György Ervin, prefectul județului Covasna)

„Aș vrea ca anul acesta să pot pleca undeva în străinătate într-o excursie. Este dorința pe care mi-o pun de trei ani de zile și până acum nu am reușit. În rest... sănătate să fie, că restul se rezolvă.” (Andrei Petre, inginer)

„Ar fi bine dacă m-aș lăsa de fumat, mai ales că țigările s-au scumpit foarte mult. Dar asta nu este o promisiune, ci numai o dorință. Mi-aș dori și un loc de muncă mai bine plătit, și să nu mai fac naveta Sfântu Gheorghe – Brașov. Am făcut socoteala și pierd o grămadă de timp pe străzi, timpul acela l-aș putea petrece cu familia” (Nagy László, zidar)

„În anul 2012 o bună parte din planurile mele profesionale depășesc granițele județului și chiar ale țării. Îmi doresc totuși să am puterea și motivația de a rămâne ancorat și în realitățile covăsnene, de a contribui în continuare la ceea ce trebuie să reprezinte comunitatea covăsneană dominată de normalitate, bun simț și multiculturalitate. De asemenea îmi doresc să reușim să facem în continuare presă românească de calitate în Covasna, în ciuda prostituției de doi bani practicate de unii pe această piață. Sper  ca produsele noastre, Observatorul de Covasna și www.covasnamedia.ro  să reușească să evolueze în continuare calitativ și cantitativ, oferind mereu mai mult publicului nostru care în anul ce-a trecut ne-a răsplătit cu fidelitate, precum și clienților și partenerilor noștri cărora le mulțumesc în avans.” (Daniel Şanta, acţionar „Observatorul de Covasna”)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un covasnean, 7 ianuarie 2012
imi doresc ca minoritarii romani din judetul Covasna sa aiba drepturi egale cu majoritarii secui sau maghiari,ce or fi ca nici ei nu stiu! nu va place Romania? mergeti in patria mama Ungaria,daca aia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.