ACTUALITATE 11 februarie 2021

Ce spune primarul din Ozun despre propunerea pentru funcția de prefect

de Daniela Luca | 1809 vizualizări

Primarul comunei Ozun, Ráduly István, propus de UDMR pentru funcția de prefect al județului Covasna, spune că este pregătit să facă față noilor provocări, dacă va fi cazul, însă pe de altă parte îi este dificil să se despartă de primăria pe care a condus-o aproape 17 ani. Edilul a declarat că dacă numirea pe funcția de prefect va fi oficializată, ar dori să pună accent mai ales pe atribuțiile de îndrumare și de colaborare cu toate Consiliile Locale din județ.

„Consider că este o provocare profesională care mă obligă și mă onorează în același timp. Am avut ocazia să cunosc din interior administrația publică locală, fiind primar de aproape 17 ani în cea mai mare comună din județul Covasna, unde, împreună cu colegii mei, prin activitatea la un înalt nivel de profesionalism, am reușit să dezvoltăm sustenabil comuna Ozun. (...) Această nominalizare în funcția de prefect a județului Covasna mă obligă să am același devotament și profesionalism în activitatea subsemnatului, dar pe o scară mult mai largă. Cunosc sistemul și cunosc faptul că este binevenit în acest județ să avem o colaborare fructuoasă în primul rând pentru binele comunității, pentru binele locuitorilor acestui județ, indiferent de religie, de etnie și de orice”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul comunei Ozun, Ráduly István.

În ceea ce privește soarta comunei Ozun, acesta spune că dacă numirea pe funcția de prefect va fi oficializată, actualul viceprimar, Szabó Anna Mária, va primi atribuțiile edilului-șef.

„Doamna viceprimar a stat lângă mine un mandat și câteva luni. Cunoaște deja stilul meu de conducător și, în același timp, avem și alți oameni în cadrul primăriei pe care putem să ne bazăm. Sper că echipa, împreună, va avea succes. (...) Eu am investit în comuna Ozun atât din punct de vedere științific, cât și fizic, economic și atunci normal că pe mine mă interesează soarta comunei în continuare, pentru că am sufletul plantat în acest loc și nu-mi este indiferent ce o să se întâmple mai departe. Eu nu sunt un vânător de funcții. Nu eu am venit cu sugestia sau nu eu am propus să fiu prefect. Am fost căutat și cred că în spatele acestui demers au fost de fapt rezultatele pe care noi am reușit să le obținem la nivelul comunei Ozun. Cred că pot să conlucrez cu toată lumea și sunt convins că dacă va fi această nominalizare, câștigător va fi cetățeanul”, a mai punctat Ráduly István.

Acesta a declarat că dacă va ajunge să conducă Prefectura județului Covasna, în primul rând va pune accent, conform Codului Administrativ, pe implementarea programelor, strategiilor și planurilor de acțiune a Guvernului la nivelul județului Covasna. Pe lista de priorități se află și îndrumarea Consiliilor Locale, spune actualul edil al comunei Ozun.

„Totodată, voi pune un accent foarte puternic și pe atribuțiile de îndrumare și de colaborare cu toate Consiliile Locale, în vederea obținerii unui climat armonios și a unor acte administrative legal emise. Interesul meu nu este să atacăm cât mai multe acte administrative, ci să îndrumăm autoritățile locale în așa fel încât să nu ajungă să adopte hotărâri ilegale sau mai puțin legale. (...) Ca și primar al comunei Ozun am avut o relație profesională corectă și o bună colaborare cu Prefectura tot timpul. Am avut și probleme mai puțin plăcute, am avut și multe momente în care am fost ajutat de către Instituția Prefectului. Dacă împreună cu juriștii din cadrul instituției prevenim de la început anumite aspecte care ne frământă la nivelul județului Covasna, putem să găsim soluții împreună pentru binele cetățeanului”, ne-a mai spus Ráduly István.

Președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a anunțat miercuri seara pe pagina de Facebook că propunerea pentru funcția de prefect al județului Covasna este primarul comunei Ozun, Ráduly István.

Tamás Sándor a declarat pentru Observatorul de Covasna că a înaintat în aceeași seară propunerea către vicepremierul Kelemen Hunor și că speră ca numirea să fie acceptată și oficializată cât mai curând, având în vedere că au trecut deja două luni de zile de la alegerile parlamentare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.