ACTUALITATE 17 ianuarie 2017

Ce spun primii doi clasaţi despre Winter Rally Covasna ediţia X

de Iulia Drăghici - Taraș | 730 vizualizări

Finalul ediţiei a X-a a Raliului Zăpezii, desfăşurat în 13 – 15 ianuarie la Comandău, îi găseşte pe prima treaptă a podiumului pe Vali Porcișteanu – Dan Dobre, echipajul revenit în competiţiile naţionale după o absenţă îndelungată. Evoluţia lor a entuziasmat spectatorii care au luat cu asalt probele speciale. Au rulat cu aplomb și s-au luptat până în ultima secundă cu adversarii lor. Vali și Dan revin în competiții cu o victorie şi îşi doresc să o ţină tot aşa şi în Campionatul Naţional de Raliuri.

„Am reușit să facem pasul în vederea achiziționării unei mașini de concurs, cea pilotată de Dávid Botka în Campionatul European care vine cu un palmares foarte important. Pentru anul 2017 am început antrenamentul cu Winter Rally, un raliu la care am participat încă de la prima ediție din 2007, de cele mai multe ori am fost deschizător (n.r.: Vali a câștigat ediția din 2011). Am luat startul cu obligația de a scoate timpi buni dar și de a oferi spectacol spectatorilor prezenți în număr mare pe probe. A fost prima dată când am concurat aici cu Dan Dobre iar acest lucru a fost foarte bun. M-am bazat sută la sută pe experiența lui Dan și am terminat cu bine acest raliu. Mașina s-a comportat bine, am avut câteva mici temeri în viraje, zăpada și gheața te păcălesc și nu iartă, pe care le-am depășit cu bine. Oricând era posibil să rămâi suspendat în zăpadă, cum au pățit alți colegi. Am fost constanți în cursă, nu am avut probleme și ne bucurăm de acest final. Este un debut bun pentru noi și sper să avem un parcurs cât mai bun în acest sezon. Obiectivul în acest an este câștigarea Clasei 3 în Campionatul Național și un loc cât mai bun în clasamentul general. Important este că am revenit și ne bucurăm de susținerea celor care nu și-au pierdut încrederea în noi, în potențialul nostru,” a declarat pilotul Vali Porcișteanu, câștigătorul Winter Rally Covasna 2017.

winter rally-Gergao-BorbelyGergő Szabó, câştigătorul ediţiilor din 2012 şi 2013, a ocupat anul acesta acelaşi loc 2, ca în ediţia de anul trecut a Winter Rally Covasna. Adversari redutabili, cu o experienţă competițională bogată, echipajul Gergő Szabó – Borbély Károly / Mitsubishi Lancer Evo 9 a rulat fără menajamente și deși problemele mecanice le-au dat bătăi de cap, s-au clasat pe locul doi.

„Am revenit cu plăcere la acest raliu și ne-am bucurat de atmosfera de aici. Totuși este nevoie de o îmbunătățire la nivelul organizării concursului pentru că uneori timpii de așteptare au fost prea lungi. Știu că managementul unui concurs nu este simplu, mai ales la un raliu pe zăpadă. Sunt convins că se vor găsi soluții pentru a corecta acest neajuns. Ne plac foarte mult probele de aici și am rulat fără menajamente, oferind pasionaților și spectacolul așteptat. Ieri am avut din păcate probleme cu sistemul de frânare și am rămas și fără sistemul turbo. A trebuit să rulăm și în aceste condiții, să luptăm cu Vali pentru un loc cât mai bun pe podium dar și cu echipele din Ungaria. Am făcut câteva greșeli dar suntem totuși pe locul doi și este perfect pentru noi,” a declarat pilotul maghiar Gergő Szabó, potrivit unui comunicat de presă.

Winter Rally Covasna este un eveniment organizat de Clubul Auto Crono sprijinit de DRE Racing Team din Covasna, sub tutela FRAS.

Sursă foto: Facebook/Club Auto Crono

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.