ACTUALITATE 11 aprilie 2018

Gropile de pe străzi, în atenția Primăriei Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 445 vizualizări

Ce soluții au identificat autoritățile locale pentru acoperirea „craterelor” din asfalt

Iarna și vremea rece afectează nu doar natura, ci și mediul nostru înconjurător. Așa este și în cazul străzilor orașului nostru. Odată cu sosirea vremii calde, apar nu doar primii muguri ai plantelor, ci și gropile mai mici și mai mari pe stradă. Locuitorii orașului au întâmpinat și ei probabil această problemă, însă primăria face tot posibilul să remedieze această situație. Și în prezent se execută lucrări de plombare din străzile orașului.

Deși Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește ca pe termen lung să poată realiza aceste lucrări cu firmă proprie, contractează aceste lucrări cu un operator de specialitate care are în dotare personal și utilaje specifice acestui tip de muncă. În momentul de față contractarea acestor lucrări de specialitate se află în faza de achiziții publice. În prezent se realizează evaluarea ofertelor tehnice și economice după care se va încheia contractul de executare lucrării.

Procesul plombării găurilor

Din punct de vedere tehnologic, prima fază a plombării găurilor este frezarea gropilor, urmând amorsarea acestora cu emulsie, urmând aplicarea mixturii asfaltice și compactarea acestora.

Până la finalizarea procedurii de achiziție publică, primăria încearcă să repare temporar găurile periculoase de pe străzile orașului, folosind personalul propriu și materialele disponibile.

Primăria poată să execută două tipuri de operațiuni: primul este umplerea găurilor cu pietriș sau asfalt măcinat. Dezavantajul acestei operațiuni este că acestea nu rezistă în timp dar reduce gradul de periculozitate. Cealaltă procedură este plombare cu asfalt rece, dezavantajul acestei că în cazul unor străzi cu trafic intens, acest material rezistă doar 2-3 săptămâni.

Printre avantajele asfaltului la rece se poate enumera că este ușor de depozitat și că poate fi utilizat și iarna.  Din acest motiv în cazul străzilor cu trafic mai scăzut, utilizarea asfaltului la rece poate fi o soluție adecvată. 

Astfel în cazul străzii Kós Károly, am folosit asfalt măcinat pentru umplerea gropilor adânci, astfel eliminând pericolul iminent până la executarea lucrărilor de plombare cu mixtură asfaltică.

BIROUL DE IMAGINE AL PRIMĂRIEI SFÂNTU GHEORGHE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.