ACTUALITATE 25 iulie 2022

Ce se mai întâmplă cu planurile de modernizare a transportului în comun la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 820 vizualizări

Într-un an sau doi, municipiul Sfântu Gheorghe va avea transport public modern de nivelul celui din Târgu Mureș, a afirmat joi edilul Antal Árpád, într-o conferință de presă la care a fost prezent și primarul Soós Zoltán. Pe lângă anunțul că cele două municipii au început un schimb de experiență din care covăsnenii vor învăța despre modernizarea transportului public, Antal Árpád a spus și că proiectul european derulat la Sfântu Gheorghe în acest sens este în faza de analiză a ofertelor. 

„Licitația este în faza de analiză de oferte. Deja au venit ofertele. Mai mult de atât nu vă pot spune, dar avem încredere că vom putea achiziționa autobuze și se pare că autobuze de calitate, pentru că acesta a și fost scopul nostru și datorită acestui fapt a și durat un pic mai mult, pentru că am pus accent foarte mare ca acel caiet de sarcini să fie în așa fel elaborat, ca pe cât posibil să luăm niște autobuze care vor funcționa pe termen lung și care vor fi de calitate”, a declarat joi primarul Antal Árpád. 

În septembrie anul trecut, Primăria Sfântu Gheorghe anunța că va îmbunătăți calitatea transportului public și va reduce emisiile de dioxid de carbon prin investițiile din cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Autoritățile au câștigat și un proiect european, care conține o serie de intervenții care privesc modernizarea transportului public urban, cum ar fi achiziționarea a 12 autobuze electrice, construirea a 60 de stații de autobuz moderne, dar și de piste pentru biciclete ori de trotuare. „Lucrările de modernizare și investițiile planificate vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023”, informa atunci autoritatea locală. 

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în 16 iulie a fost publicat un anunț pentru execuția lucrărilor, aferente investiției: „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Sfântu Gheorghe prin investiții bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” – Componenta– Infrastructură rutieră; Componenta A – „Amenajarea căii de rulare a infrastructurii rutiere pe care circulă transportul public, amenajarea trotuarelor și realizarea piste pentru bicicliști”, cu o valoare de aproape 43 de milioane de lei, finanțare prin Programul Operațional Regional – POR. 

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 august a.c.

În mai a.c., consilierii locali au aprobat un proiect prin care autoritățile au putut începe demersuri, alături de comuna Arcuș, pentru solicitarea de finanțare, prin PNRR, în vederea achiziționării a 12 autobuze electrice care să asigure transportul în viitoarea zonă metropolitană Sepsi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.