ACTUALITATE 30 martie 2022

Ce noutăți mai sunt despre bazinul de înot din Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 984 vizualizări

Speranța autorităților locale din Târgu Secuiesc este că anul acesta o să înceapă, în sfârșit, lucrările la bazinul de înot din oraș. Acesta se va construi lângă patinoar și va face parte dintr-un complex unic.

Construirea piscinei multifuncționale se va face cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI). 

„În urma discuțiilor cu CNI de săptămâna trecută, s-a inițiat deja licitația și lucrurile sunt pe cale bună. Sperăm să se finalizeze cât mai repede pentru că bugetul alocat este de 130 milioane de lei, deci nu este necesar un timp mai lung de licitație sau publicitare. Constructorii au 2 luni ca să aplice și după aceea cât mai repede vor semna și contractul. Teoretic, anul acesta trebuie să înceapă lucrările la bazinul de înot“, a declarat luni, pentru Observatorul de Covasna-CovasnaMedia.ro, viceprimarul municipiului, Szilveszter Szabolcs.

Dimensiunile bazinului sunt deja stabilite.

„O să avem un complex sportiv unic, pentru că Sala Polivalentă, Patinoarul, Stadionul și acum și Bazinul de înot vor fi în aceeași locație. Va fi un complex foarte frumos și unic, pentru un oraș cu o populație de doar 20 de mii de locuitori. Sperăm să finalizăm și să putem inaugura cât mai repede pentru toți iubitorii de înot“, a mai spus viceprimarul. Un anunț lansat în noiembrie anul trecut în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) de autoritățile locale, pentru „Servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului la obiectivul BAZIN DE ÎNOT MULTIFUNCȚIONAL”, arăta o alocare bugetară de încă 1,4 milioane de lei pentru acest proiect.

Proiectul bazinului de înot a început în 2006, dar nu a fost finalizat din lipsă de fonduri, spuneau autoritățile în 2018, la inaugurarea patinoarului acoperit, în spatele căruia se află scheletul viitoarei piscine.

Pentru anul în curs sunt planificate mai multe proiecte, printre care reînnoirea cazărmii și transformarea lui într-un centru cultural, dar și amenajarea lacului Dac într-un centru modern de recreere.

Bugetul din Târgu Secuiesc pe anul 2022 se apropie de 100 de milioane și reprezintă cel mai mare buget din istoria orașului, cu 28,8% mai mare decât anul trecut. 

Sursa foto: Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.