ACTUALITATE 10 noiembrie 2022

Ce arată ancheta internă pornită în urma petiției care cere demisia șefei de la Neonatologie

de Iulia Drăghici - Taraș | 862 vizualizări

Comisia de cercetare formată la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe pentru verificarea faptelor cuprinse în petiția publicată online în iulie, care cerea demisia șefei secției de Neonatologie în baza unor acuzații grave, a încheiat ancheta internă. Concluzia acesteia este că petiția conține acuzații false. 

S-a făcut ancheta internă. Acum două săptămâni au fost întrebați colegii de la Neonatologie și să spună, până la urmă, un punct de vedere, asupra realității. Din cercetările făcute de Comisie, din cercetările noastre, cele scrise în petiție nu se confirmă. A fost postată ca să fie postată. Încă nu știm care este scopul. Sper că cine a postat să cunoască acest scop. (...) Comisia a verificat punctual, a luat textul petiției, a făcut întrebări punctuale și a vorbit cu personalul”, a declarat luni, într-o conferință de presă, managerul András-Nagy Róbert, la întrebarea adresată de reporterul ziarului Observatorul de Covasna/CovasnaMedia.ro. 

În ceea ce privește apelurile telefonice, acesta a spus că nu știe să se mai fi înregistrat pe secție, însă că medicul Gyulai Gabriella continuă să primească mesaje, lucru care s-a întâmplat chiar și recent. 

Mai departe este treaba poliției să facă lumină în acest caz, spune managerul SJU Covasna, pentru că din octombrie 2020 există în lucru un dosar la IPJ Covasna, după ce șefa secției de Neonatologie, dr. Gyulai Gabriella, a făcut o plângere penală. 

Din comisia de anchetă au făcut parte reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Spitalului Județean, respectiv reprezentanții sindicatelor, după cum ne spunea în septembrie managerul SJU. 

Ancheta internă a fost demarată la mijlocul lunii septembrie a.c., după ce, la finele lunii iulie, pe internet a apărut o petiție care îndeamnă la strângerea de semnături pentru demiterea șefei secției de Neonatologie, medicul Gyulai Gabriella. Textul, semnat în numele asistentelor, infirmierelor și îngrijitoarelor, este scris cu foarte multe detalii specifice activității secției, care înfioară de-a dreptul. Conține acuzații grave la adresa doctorului, despre umiliri, batjocură, amenințări, și chiar definește drept „coșmar” acest loc de muncă sub actuala conducere. 

Problema este că multe dintre cele indicate ca semnatare au negat, în discuțiile cu „Observatorul de Covasna”, vreo legătură cu petiția și resping acuzațiile aduse șefei lor. Doctorul neonatolog spune că textul face parte dintr-o campanie calomnioasă anonimă la adresa ei, începută încă din vara anului 2020. A prezentat dovezi că, pe lângă petiție, a primit deseori SMS-uri jignitoare pe telefonul personal de la numere necunoscute. 

Totodată, medicul și angajatele secției spuneau, în august, când am documentat subiectul, că nu de puține ori au parte de apeluri, cu voci distorsionate, pe telefonul oficial al secției, care le deranjează activitatea. 

Semnatara petiției, cu care am schimbat câteva e-mail-uri, susținea și că are dovezi despre cele scrise în petiție, pe care le-a înaintat Ministerului Sănătății, DIICOT și DNA, unde se derulează anchete. 

Într-un răspuns oficial pentru „Observatorul de Covasna”, Ministerul a infirmat că ar avea în lucru vreo cercetare care să vizeze Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, pentru că nu se află în subordinea instituției. 

Între timp, petiția în cauză este încă publică, postată pe site-ul https://www.petitieonline.com/, și a adunat 172 de semnături. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.