ACTUALITATE 4 februarie 2022

Ce a făcut DSP Covasna pentru a ușura procesul de vaccinare anti-COVID al copiilor de 5-11 ani

de David Leonard Bularca | 1060 vizualizări

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au acces la vaccinarea împotriva SARS-COV-2 în fiecare centru din județul Covasna, informează Direcția de Sănătate Publică, care, în același timp, transmite că la Sfântu Gheorghe s-a creat chiar o linie separată în acest sens. 

„Am organizat  liniile vaccinare pentru copiii în toate orașele, la Centrul din Sf. Gheorghe chiar linie separată cu personal care are experiență cu copiii. Asigurăm și pentru copii tichetele de masă în valoare de 100 de lei care se acordă pentru cei cu schemă completă de vaccinare, adică 2 doze de vaccin Pfizer” a fost răspunsul dat de reprezentanții DSP Covasna la o solicitare a ziarului Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro în care erau întrebați cum s-a implicat instituția în procesul de vaccinare anti-COVID al copiilor. 

Totodată, DSP Covasna anticipează că începând cu săptămâna viitoare s-ar putea relua distribuirea tichetelor de masă pentru persoanele care au fost vaccinate cu schema completă după data de 3 septembrie 2021. 

Până miercuri, 2 februarie, 24 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost vaccinați anti-COVID pe raza județului, au mai transmis reprezentanții DSP Covasna. Detalii privind adresele centrelor de vaccinare din județ și programul acestora pot fi găsite pe site-ul DSP Covasna. 

De pe 26 ianuarie copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani pot fi vaccinați împotriva COVID-19 și pe teritoriul României. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.