ACTUALITATE 30 noiembrie 2009

CCI Covasna lansează un apel de temperare a taxelor şi impozitelor locale

de Covasna Media | 540 vizualizări
[singlepic=652,250,250,,left]Camera de Comerţ şi Industrie Covasna lansează un apel oficial către toate administraţiile locale din judeţ pentru ca acestea să analizeze cu respon sabilitate nivelul stabilirii taxelor locale pe anul 2010. Preşedintele CCI Covasna, Herman Rosner, a declarat că în acest apel se face referire la impactul crizei asupra economiei judeţului, recomandându-se ca primăriile să nu

Camera de Comerţ şi Industrie Covasna lansează un apel oficial către toate administraţiile locale din judeţ pentru ca acestea să analizeze cu respon sabilitate nivelul stabilirii taxelor locale pe anul 2010.

Preşedintele CCI Covasna, Herman Rosner, a declarat că în acest apel se face referire la impactul crizei asupra economiei judeţului, recomandându-se ca primăriile să nu majoreze taxele locale fără a lua măsuri corespunzătoare de reducere a cheltuielilor proprii.

CCI recomandă promovarea acelor primării şi consilii locale care vor acorda în 2010 o mai mare atenţie investiţiilor cu efect de antrenare economică, cofinanţărilor la proiectele cu bani europeni şi investiţiilor care sprijină mediul antre prenorial – considerate în ansamblul lor factori în măsură de a genera viitoare venituri la bugetele locale.

1052 de firme – suspendate

Potrivit CCI Covasna, criza economică a determinat suspendarea activităţilor a 1052 de firme în judeţul nostru, previziunile anunţând că cel puţin pentru primele nouă luni ale lui 2010 nu se anunţă nimic favorabil în privinţa ieşirii din criză.

„Propunerea CCI pentru administraţiile locale este aceea de a se adopta nivelul mediu în ce priveşte taxele şi impozitele în 2010, între limita minimă şi cea maximă permisă prin HG 956 din 2009. Sperăm ca apelul CCI să găsească înţelegerea necesară şi că autorităţile locale sunt conştiente că întreprinzătorii sunt principalii contribuabili ai bugetelor locale, susţinerea lor în perioadă de criză fiiind mai mult decât necesară“, a mai explicat Herman Rosner.

SIF Transilvania - 40 de milioane de euro în reabilitare şi modernizare la Covasna

Potrivit lui Herman Rosner, 2010 va aduce investiţii majore ale SIF Transilvania în obiectivele pe care aceasta le deţine în staţiunea Covasna. Astfel, primul obiectiv care va intra în reabilitare şi modernizare este Hotelul Căprioara, dorindu-se ca acesta să fie transformat în hotel de trei stele. Investiţia anunţată pentru Hotelul Căprioara este de 15 milioane de euro, în planul de investiţii fiind cuprinse şi hotelurile Covasna şi Cerbul aparţinând SIF Transilvania, astfel că totalul sumelor va ajunge la 40 de milioane de euro

Monica Rizea

Teme articol: criza majorari taxe impozite
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.