ACTUALITATE 25 octombrie 2013

Cazul „Mikó” bate pasul înapoi

de Székely Emőke | 62 vizualizări

Magistrații de la Curtea Supremă de Casaţie şi Justiţie au retrimis cazul la Curtea de Apel Ploiești, de unde l-au primit

Curtea Supremă de Casație și Justiție nu a pronunțat nicio hotărâre în cazul „Mikó”, în care deputatul Markó Attila, Marosán Tamás și Silviu Clim au fost condamnați pentru retrocedarea ilegală a clădirii Liceului Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe.

La termenul care a avut loc în această lună, Markó Attila şi ceilalţi sperau ca judecătorii să dea verdictul final, însă nu s-a întâmplat așa, întrucât magistrații au ajuns la concluzia că soluționarea acestui caz nu este de competența lor, și astfel au retrimis cazul la Curtea de Apel Ploiești, de unde l-au primit.

Deputatul spune că speră în continuare ca adevărul să iasă la iveală. „Ne-am așteptat cu toții la o sentință finală. Cu toții am spus să se termine odată. Și cu toții ne-am mirat că nu este așa. Curtea Supremă își declină competența, sau mai bine zis, lipsa ei. În cazul nostru acest lucru înseamnă că procesul va ajunge înapoi la Curtea de Apel Ploiești. Mai precis: calvarul continuă. Pot spune că amânarea nu a fost niciodată intenția noastră, și ne dorim ca adevărul să iasă cât mai repede la iveală. (…) Este deja vorba de o luptă de teroare cu nervii noștri” – spune deputatul Markó Attila.

Inițial cazul „Mikó” a ajuns la Înalta Curte pentru că Markó a fost ales deputat la alegerile parlamentare de anul trecut, însă judecătorii și-au motivat decizia spunând că de fapt cazul a început înainte ca Markó să devină parlamentar.

O primă sentință în cazul retrocedării clădirii Liceului „Székely Mikó” a fost dată de judecătorii Tribunalului Buzău, și anume: trei ani de închisoare cu executare pentru doi dintre membrii Comisiei de Restituire a Imobilelor (Markó Attila și Marosán Tamás), și trei ani cu suspendare pentru cel de-al treilea membru, Silviu Clim. Decizia judecătorilor buzoieni a fost atacată cu recurs, iar procesul a fost mutat la Curtea de Apel Ploiești. De aici a ajuns la Înalta Curte pentru ca apoi să ajungă din nou la Ploiești.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.