ACTUALITATE 10 august 2022

Cauza problemelor cu apa de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1085 vizualizări

Problemele cu apa de la Sfântu Gheorghe din ultima perioadă au fost o consecință a lucrărilor derulate pe strada Ciucului, informează operatorul regional Gospodărie Comunală SA. 

Concluzia a fost surprinzătoare și pentru compania de apă, pentru că de obicei problemele apar din cauza conductelor vechi. 

Decolorarea apei este o consecință a lucrărilor derulate pe strada Ciucului, lucru surprinzător chiar și pentru compania de apă, deoarece problema a apărut în mai multe puncte aflate în zonele joase ale orașului. La Sfântu Gheorghe, problemele legate de calitatea apei sunt extrem de rare, fiind de obicei legate de spargerea sau înlocuirea unei conducte, și sunt soluţionate în scurt timp.

Înlocuirea conductelor de apă de pe strada Ciucului și racordarea noilor conducte a avut loc pe un branşament care a livrat apă neconformă în mai multe zone ale orașului. Sesizările legate de aceste probleme au venit în special de la locuitorii străzilor din zonele mai joase ale oraşului”, se arată în comunicatul de presă transmis marți redacției „Observatorul de Covasna”. 

Directorul operatorului regional îi îndeamnă pe cetățenii care sesizează că primesc apă de calitate inferioară sau cu presiune slabă să apeleze dispeceratul. 

Înțelegem pe deplin că o astfel de situație este supărătoare pentru consumatori. În majoritatea cazurilor, încercăm să reducem la minimum astfel de situații, dar, din păcate, de data aceasta nu am reușit. Din punct de vedere tehnic, nu există altă soluție, apa contaminată trebuie curățată din sistem. Conform analizei colegilor noștri, acest lucru s-a întâmplat deja și nu trebuie să ne așteptăm la o apă de calitate inferioară. Îi îndemn pe locuitori să sesizeze orice problemă cu presiunea sau calitatea apei la dispeceratul nostru, apelând numărul de telefon: 0744 326 104, fie prin SMS sau WhatsApp. 

Este important, deoarece, pe de o parte, angajaţii noştri pot rezolva doar problemele despre care ştiu, iar pe de altă parte, dacă este o problemă care afectează o zonă întreagă, este mai ușor de stabilit unde trebuie să intervenim”, a subliniat directorul companiei Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila.

În cursul ultimelor săptămâni, în mai multe locații din Sfântu Gheorghe au existat probleme legate de culoarea apei, dar în unele zone neconformităţile au fost mai grave. 

Marți, operatorul regional Gospodărie Comunală SA a anunțat că nu a mai primit în ultimele 7 zile nicio sesizare cu privire la astfel de probleme în județ. 

Plângeri și intervenții au fost recent și în zona Ghidfalău, dar și la Târgu Secuiesc. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.