ACTUALITATE 31 august 2022

Câte acte nelegale au descoperit juriștii prefecturii Covasna între documentele autorităților locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1378 vizualizări

Din cele 7.342 de acte administrative emise de autoritățile județului Covasna în prima jumătate a anului 2022, 30 au fost găsite cu probleme din punct de vedere juridic. Dintre acestea, în instanța de contencios administrativ au ajuns doar două, pentru că 28 au fost corectate în timpul legal, informează o statistică a Prefecturii. 

În ceea ce privește activitatea Consiliului Județean, dintre cele 87 de hotărâri adoptate în ianuarie – iunie 2022, una a fost găsită cu ilegalități din punct de vedere juridic (adică 1,15%). Între timp, problema a fost rectificată. 

La capitolul hotărâri de Consiliu Local, din cele 1.944 de acte emise, 26 (1,33%) nu au trecut de filtrul de legalitate, astfel că 24 au fost rectificate. Cele două rămase nemodificate în timpul legal au fost atacate de prefectură în instanța de contencios administrativ.

Nu au fost găsite greșeli între cele 146 de dispoziții ale președintelui consiliului județean. În privința dispozițiilor date de primarii covăsneni, doar trei (0,06%) din cele 5.165 emise conțineau elemente ilegale și toate au fost corectate de către edili. 

După părerea mea, nu este un rezultat rău faptul că, în ansamblu, colegii mei au găsit erori în 30 din 7.342 de acte administrative, adică 0,4 %, sau, mai clar spus, un dosar din 250 nu a respectat cerințele legale. Trebuie ținut cont și de faptul că 28 din cele 30 au fost corectate, deci, din hotărârile și dispozițiile adoptate în acest an, prefectura a atacat în instanța de contencios administrativ două, ceea ce înseamnă mult mai puțin de o miime (0,027%). Acest fapt denotă buna pregătire a secretarilor locali și înțelepciunea primarilor”, a declarat prefectul Ráduly István în conferința de presă de marți în care s-a discutat pe acest subiect.

Sursa foto: Ilustrativ/Pexels.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.