ACTUALITATE 16 martie 2016

Câştigătorii concursului pentru elevi cu tema comerţului online

de Iulia Drăghici - Taraș | 786 vizualizări

167 de elevi covăsneni din clasele I-XII au participat la etapa judeţeană a concursului „Alege! Este dreptul tău!”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 12 martie, şi s-a desfăşurat la Instituţia Prefectului Judeţul Covasna.

Concursul, a cărei temă a fost „comerţul online”, s-a desfăşurat pe două categorii: eseu, pentru liceeni, şi desene, pentru elevii de gimnaziu. În cazul eseului, tema a fost „Achiziţii online”, iar în ceea ce priveşte desenele, elevii au avut de realizat o creaţie grafică a unei pagini web de comercializare a unui produs, potrivit comunicatului de presă transmis de OPC Covasna.

Potrivit aceleiaşi surse, elevii clasaţi pe locurile I se califică la etapa naţională care va avea loc în perioada 27 iunie – 1 iulie 2016, în tabăra „Delfin” din Năvodari.

Cei mai buni de la gimnaziu

Comunicatul de presă arată că, la categoria claselor I-III, Lukács Enikő de la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” din Târgu Secuiesc, a ocupat prima poziţie. Locul II îi aparţine Deliei Oana Ene de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, locul III Ameliei Olaru de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, iar menţiunea a ajuns la Orbán Beáta de la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” din Târgu Secuiesc.

La clasele IV-VI, primul loc a fost cucerit de Szantó Janka de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, locul II de Alexandra Cozma de la Şcoala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, locul III de Németh Piroska Klaudia de la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” din Târgu Secuiesc. Primele trei menţiuni au fost obţinute de Boros Richárd, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, Cristina Dumitra Ardelean, Şcoala Gimnazială nr. 2 de la Sita Buzăului şi Kurta Csengelle, Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.

La categoria clasei a VII-a, câştigătorii sunt: locul I – Botos Eszter de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, locul II – Pál Boróka de la Şcoala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, locul III – Költő Kincső de la Şcoala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe.

Pentru clasa a VIII-a, locul I a fost ocupat de Handra Boglárka, locul II de Hollanda Oszkár, locul III de Kicsi Kincső Kriszta şi menţiunea a fost obţinută de Beke Timea, toţi elevi ai Şcolii Gimnaziale „Petőfi Sándor” din Târgu Secuiesc.

Câştigătorii de la categoria liceu

Potrivit organizatorilor, elevii claselor IX-XII au avut două probe: un test grilă şi prezentarea de eseu, iar primii clasaţi sunt: Sabrina Vătămaru de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe şi Balasz Maria de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe, câştigătoare ale locului I, Robert Daniel Dănilă de la Liceul Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc a ocupat locul II, Andrei Peptine de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe a obţinut locul III, iar menţiunea a fost câştigată de Andrea Motoca de la Liceul Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc.

„Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la etapa judeţeană va avea loc în 18 martie, de la ora 10, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Covasna. Elevii vor primi premii în prezenţa prefectului Sebastian Cucu, a inspectorului şcolar general Kiss Imre şi a comisarului şef adjunct al OPC Covasna, Mircea Diacon”, transmite OPC Covasna.

Organizatorul competiţiei este Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

 

Teme articol: elevi concurs castigatori
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.