ACTUALITATE 30 august 2018

Casa de Cultură din Întorsura Buzăulului ar putea fi transformată într-un centru multifuncţional

de Agerpres | 1607 vizualizări

Autorităţile locale din Întorsura Buzăului vor să transforme Casa de Cultură din centrul oraşului, a cărei construcţie a început în urmă cu aproape două decenii, într-un centru multifuncţional, urmând să solicite în acest scop 4 milioane de euro din fonduri europene.

Consiliul Judeţean Covasna, întrunit miercuri în şedinţă ordinară, a aprobat participarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna la acest proiect, ce va fi depus joi spre finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Prin acest proiect se doreşte finalizarea unei clădiri aflate în zona centrală a oraşului, a cărei construcţie a început în anii '90 şi a fost lăsată în paragină din lipsă de fonduri, şi amenajarea spaţiilor în vederea înfiinţării unui centru multifuncţional, care ar cuprinde servicii sociale şi educaţionale, locuinţe sociale, obiective culturale şi de petrecere a timpului liber (...) Concret, aici se doreşte înfiinţarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice şi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi un centru de consiliere pentru victime ale violenţei în familie. Totodată, vor fi amenajate locuinţe sociale la etajul al doilea al clădirii, dar vor fi şi un centru cultural, bibliotecă, muzeu, spaţii de expoziţii, etc. În cazul serviciilor sociale este un criteriu de eligibilitate ca solicitantul sau unul dintre parteneri să fie furnizor de servicii sociale acreditat în condiţiile legislaţiei naţionale aplicabile în vigoare, de aceea am realizat acest parteneriat“, a declarat şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Covasna, Maria Vass.

Potrivit acesteia, valoarea totală a proiectului este de aproape 4 milioane de euro, iar autorităţile locale din Întorsura Buzăului vor asigura cofinanţarea de 2% din totalul cheltuieli eligibile.

Construcţia Casei de Cultură a început în 1991, iar timp de şase ani s-a lucrat neîntrerupt, clădirea fiind ridicată până la acoperiş, dar din 1997 Guvernul nu a mai alocat bani, iar investiţia a fost abandonată.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.