ACTUALITATE 18 martie 2013

Carnea din conservele „Ardealul” nu e din... Ardeal

de Székely Emőke | 371 vizualizări

Zilele acestea are loc un nou episod din serialul „carne de cal în loc de carne de vită”. Producătorul conservelor cu carne de vită „Ardealul” a retras de pe piaţă 30.000 de conserve de acest fel pentru că există suspiciuni că produsul ar conţine carne de cal în loc de vită.

Conservele buclucaşe au fost fabricate în Covasna, iar potrivit unui comunicat emis de firma producătoare, este vorba de conservele ale căror valabilitate expiră pe 5 decembrie 2014 sau 15 ianuarie 2015. Suspiciunea a apărut în urma unor analize interioare, rezultatele finale fiind aşteptate săptămâna aceasta. Până atunci producătorul a retras conservele din magazine şi este dispus să achite contravaloarea acestor produse tuturor celor care au cumpărat conserve de vită Ardealul din acest lot.

Șeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, Sikó-Barabási Sándor, salută iniţiativa producătorilor afirmând că aceştia au acţionat corect, şi spune că presupusa carne de cal nu provine din judeţul Covasna.

„Firma producătoare a acestor conserve a cumpărat materia primă de la o societate din sudul ţării. Carnea a fost achiziţionată congelată, iar când carnea este congelată, nu se poate deosebi cea de vită de cea de cal, acest lucru se află doar în urma analizelor de laborator. Cert este că în acte figura carne de vită, iar producătorii au acţionat în mod corect atunci când au decis retragerea conservelor de pe piaţă până la clarificarea situaţiei” – spune Dr. Sikó-Barabási.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.