ACTUALITATE 9 iunie 2024

Care a fost prezența la vot în județul Covasna la închiderea secțiilor

de Covasna Media | 1620 vizualizări

Peste 50% a fost prezența la vot pentru alegerile locale de duminică, 9 iunie, în județul Covasna, o creștere cu 10 procente față de scrutinul trecut, potrivit datelor înregistrate la ora 22:00, adică la închiderea secțiilor de votare. Pentru europarlamentare au votat peste 51% dintre alegătorii covăsneni. 

Școala Primară din Dobolii de Sus a rămas secția cu cea mai mare prezență din județ, de peste 80% la locale și peste 85% la europarlamentare. 

Grădiniţa cu Program Prelungit „Árvácska” din Sfântu Gheorghe este cea cu prezența cea mai mică din județ, cu 34% la locale și europarlamentare. 

La Sfântu Gheorghe, reședința județului, prezența la urne a fost de 44% la locale, dar și europarlamentare. 

La alegerile locale din 2020, prezența la vot a fost de 40,66% în județul Covasna, printre cele mai mici din țară la vremea respectivă. Atunci, la nivel național au votat peste 46% dintre alegători. Acum, în România au votat aproape 50% dintre cei prezenți pe liste. 

La europarlamentarele din 2019, aproape 43% dintre covăsnenii cu drept de vot și-au exprimat preferințele, un record la vremea respectivă. Atunci, la nivel național, prezența la vot a fost de 49%. Acum, au votat peste 52% dintre alegători. 

Potrivit autorităților, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente semnificative. Au fost remarcate trei, la Zagon, Reci și Barcani. 

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 650 de oameni în întreg județul pentru menținerea ordinii publice, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale.

Până aproape de ora 22:00, aproximativ 2400 de persoane, din cele 2468 care au solicitat să voteze cu urna mobilă, și-au exercitat acest drept. „Angajații tuturor structurilor M.A.I. continuă să asigure paza urnei mobile, pentru ca toate persoanele care au solicitat să voteze prin această modalitate să-și poată exercita dreptul la vot. În ultimele ore au continuat acțiunile în trafic, până acum fiind verificate aproximativ 540 de persoane cu 453 de vehicule. S-au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale și a fost constatată o infracțiune”, a transmis IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.