ACTUALITATE 21 martie 2013

Capitala studenților se stabilește la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 53 vizualizări

Peste 30 de studenți din București și Cluj Napoca vor ajunge la Sfântu Gheorghe de Zilele Orașului pentru a stabili Capitala Studenților. Inițiativa aparține Cortului de Tineret, care astfel va organiza o dezbatere publică pe tip debate, cu reguli precise, timp limitat, mijloace video, suporteri înflăcărați, arbitri imparțiali – pe un teren neutru, adică la Sfântu Gheorghe.

„(...) Debate Club Sfântu Gheorghe încearcă să promoveze din nou dezbaterile cu sens, invitând câteva zeci de tineri reprezentativi, dintre studenți de data aceasta, să dialogheze constructiv și să pună argumente solide pe masa discuțiilor pentru susținerea celor două „capitale” ale studenților. Publicul țintă este format pe de o parte din studenți din celelalte centre universitare, cu o apreciere aparte față de cei din Brașov, orașul universitar cel mai apropiat de Sfântu Gheorghe și care are cea mai mare densitate de studenți din orașul nostru, dar mai ales tinerii liceeni din anii terminali care vor trebui să aleagă în cel mai scurt timp locul în care își vor petrece anii de studenție”, a explicat președintele Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu.

Potrivit acestuia, dezbaterile vor fi susținute de două echipe compuse din cel puțin 15 persoane fiecare și care vor fi conduse de patru tineri din Sfântu Gheorghe. Astfel, echipa din Capitală va fi condusă de Laura Ardeleanu, studentă anul III la Facultatea de Relații Internaționale a Academiei de Studii Economice, și de către Emil Pantelimon, absolvent al Facultății de Științe Politice a Universității București, iar cea din Capitala Transilvaniei îi va avea în frunte pe Călina Cruceriu, studentă în anul I la Facultatea de Sociologie / Resurse Umane a Universității Babeș-Bolyai, și pe Vlad Vidican, student în anul III la Facultatea de Drept a aceleiași Universități din Cluj Napoca.

Dezbaterea va avea loc în Cortul de Tineret pe 27 aprilie, începând cu ora 13.00. Competiția se încadrează în suita de întâlniri pe care Clubul de Dezbateri din Sfântu Gheorghe și Asociația Ecou le organizează pe diverse teme și cu diferite ocazii în ultimii ani, cu scopul declarat de a promova valorile acestui oraș și normalitatea proprie acestei zone multiculturale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.