ACTUALITATE 13 mai 2018

Canibalul din Sfântu Gheorghe și-a aflat sentința

de Iulia Drăghici - Taraș | 3347 vizualizări

Sentința Tribunalului Covasna în cazul care a șocat toată țara, făcută publică joi, nu este definitivă 

Cazul șocant de canibalism petrecut sub podul din apropierea Gării din Sfântu Gheorghe în noiembrie 2017, în care un tânăr de 16 ani și-a ucis un partener de „pahar” și apoi a mâncat părți din corpul acestuia, se apropie de un deznodământ.

Tribunalul Covasna a emis joi, 10 mai, o soluție care prevede că inculpatul Oliver Gerebeneș va rămâne în spatele gratiilor, într-un centru de detenție, pe o perioadă de 15 ani.

Potrivit soluției pe scurt, Tribunalul „ia faţă de inculpatul minor Gerebeneș Oliver, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Codlea, (...) măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 15 (cincisprezece) ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanarea de cadavre”.

De asemenea, măsura judecătorilor arată că se „scade din durata măsurii educative privative de libertate, astfel aplicată, perioada reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului Gerebeneș Oliver, de la 23 noiembrie 2017 la zi”.

Mai mult, inculpatul minor va avea și de plătit despăgubiri în valoare de aproape 26.000 de lei.

Dacă decizia Tribunalul Covasna va rămâne definitivă, tânărul acuzat de omor calificat și canibalism va ieși din închisoare la 31 de ani.

La sfârșitul lunii noiembrie 2017, cadavrul unui tânăr de 21 de ani, o persoană fără adăpost, a fost identificat sub podul din apropierea Gării din Sfântu Gheorghe. În două ore de la sesizare, polițiștii și procurorii l-au identificat pe autorul crimei, tânărul de 16 ani din Hetea.  

Criminalul și-a recunoscut în fața anchetatorilor fapta, ba mai mult, a oferit și informații suplimentare demne de filmele horror. Potrivit datelor oficiale de la Parchet, crima ar putea fi considerată un caz de canibalism, dat fiind faptul că atacatorul nu doar că a băut din sângele victimei sale, ci a și mușcat și înghițit părți din mandibula acesteia.

În 2015, atacatorul a fost internat de două ori în spitalul de Psihiatrie din Sfântu Gheorghe pentru consum de substanțe volatile. Criminalul, în vârstă de 16 ani și jumătate, provine dintr-o familie dezorganizată din județ. De la vârsta de 7 ani, acesta a devenit consumator de substanțe volatile, adică se droghează cu prenadez.

Sursa: Tribunalul Covasna

Toate detaliile despre șocanta crimă, AICI

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.