ACTUALITATE 28 noiembrie 2017

Caz șocant de canibalism la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 42127 vizualizări

Detalii tulburătoare despre crima de sub pod;

Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! 

Ancheta procurorilor în cazul crimei de sub podul din Sfântu Gheorghe de săptămâna trecută scoate la iveală detalii tulburătoare. Criminalul, în vârstă de 16 ani, și-a recunoscut în fața anchetatorilor fapta, ba mai mult, a oferit și informații suplimentare demne de filmele horror. Potrivit datelor oficiale de la Parchet, crima ar putea fi considerată un caz de canibalism, dat fiind faptul că atacatorul nu doar că a băut din sângele victimei sale,  ci a și mușcat și înghițit părți din mandibula acesteia.

„Victima, în vârstă de 21 de ani, era din Hetea, dar își făcea veacul tot aici, sub podul de la Gară sau pe la Statuia Ostașului Român. Joi după-masă cei doi s-au întâlnit au pus împreună bani și au cumpărat foarte mult alcool. El povestește că e vorba de 10 jumătăți de votcă, însemnând 5 litri, și alte cinci PET-uri de bere, de doi litri. Au început să consume pe stradă și au fost amendați de jandarmi, după care s-au dus sub pod și au băut în continuare. Tot el zice că au avut și 10 – 15 sticle de prenadez și s-au drogat. A început ca o joacă și au început să se strângă de gât. Nemaiavând putere, a luat o piatră, spune el de o jumătate de kilogram, și i-a dat în cap până i-a văzut creierii. (...) După care i-a băgat mâna în gură și cu un ciob de sticlă i-a tăiat gura de jur împrejur, de sub nas până spre piept și i-a scos mandibula și limba. Ne-a mai spus că a băut cu palmele căuș de 6, 7 ori sânge. După care a dus acasă bucata de mandibulă”, ne-a declarat procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, Adrian Baciu, care a precizat că fratele criminalului și încă o prietenă a acestuia au asistat la o scenă în care atacatorul a mușcat, mestecat și înghițit bucăți din mandibulă.

„A venit și tatăl lui acasă, i-a povestit ce a făcut, dar acesta a râs și a plecat la serviciu a doua zi”, mai spune procurorul, care a mai declarat că a doua zi criminalul chiar a venit la locul faptei și i-a urmărit de pe pod pe anchetatori în timp ce investigau crima.

„Ne-a zis că nu regretă de niciun fel, că ar mai face încă o dată tot așa. (...) El povestea lăudându-se și râzând”, spune procurorul Adrian Baciu.

În următoarea lună se va realiza și expertiza psihiatrică. Dacă se dovedește că minorul nu are discernământ, se va dispune internarea medicală până la însănătoșire. Dacă, în schimb, se dovedește ca a avut discernământ, acesta va fi trimis în judecată.

Criminalul riscă pentru această faptă o pedeapsă cu închisoarea de la 10  la 20 de ani. În funcție de raportul medicului legist, acesta ar putea fi acuzat și de cruzimi în săvârșirea omorului sau de profanare de cadavre.

„El era foarte conștient de ce a făcut și era foarte calm. Drept dovadă a putut să ne dea niște detalii groaznice, de nici nu vă închipuiți. Am motivat la instanță că trebuie să fie scos din comunitate pentru că e un pericol pentru cei din jur, dar și pentru el, în primul rând, pentru că se automutilează. Săptămâna trecută i-a spart capul tatălui lui”, ne-a mai spus Adrian Baciu, care spune că în cei peste 20 de ani de când este procuror nu a mai întâlnit un astfel de caz de canibalism, mai ales unul în care atacatorul să ia acasă ca „suvenir” părți din corpul victimei.

Până marți, criminalul va sta în arest la Sfântu Gheorghe, după care va trimis la Spitalul-Penitenciar din Jilava.

„Ne-a zis că se simte foarte bine, că bine am făcut că l-am pus în arest că acolo doarme, mănâncă și „trage la fiare”, că e sală de forță”, ne-a mai spus procurorul.

În 2015, atacatorul a fost internat de două ori în spitalul de Psihiatrie din Sfântu Gheorghe pentru consum de substanțe volatile. Criminalul, în vârstă de 16 ani și jumătate, provine dintr-o familie dezorganizată din județ. De la vârsta de 7 ani, acesta a devenit consumator de substanțe volatile, adică se droghează cu prenadez.

Procurorul Adrian Baciu ne-a mai declarat că a fost de acord să facă publice detaliile înfricoșătoare ale cazului pentru a „nu ascunde gunoiul sub preș” și pentru a se conștientiza că în ultimii ani problema drogurilor, nu doar în cazul oamenilor străzi, este una tot mai frecvent întâlnită și în județul Covasna.   

Știrea inițială despre crima de sub podul din Sfântu Gheorghe, AICI

Imagini din ziua crimei, AICI

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.