ACTUALITATE 14 iulie 2022

Când va fi instalat noul semafor în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1408 vizualizări

Cel mai nou semafor care urmează să fie instalat la Sfântu Gheorghe, la trecerea de pietoni de pe strada Libertăţii, lângă Parcul Elisabeta, ar trebui să devină funcțional până la începutul noului an școlar. Aceasta este intenția autorităților, potrivit spuselor viceprimarului Tóth-Birtan Csaba. 

Printr-o postare pe Facebook, Primăria Sfântu Gheorghe a prezentat și argumentele care stau la baza acestui demers: „Pentru a creşte siguranța pietonilor și a reduce aglomeraţia în trafic la orele de vârf, va fi instalat un semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Libertăţii lângă Parcul Elisabeta. Acest tip de semafor s-a dovedit a fi o soluție bună și pentru trecerea de pietoni din fața magazinului Şugaş, deoarece asigură un trafic mai sigur și mai ordonat atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi”. 

Am mai relatat despre această intenție a autorităților încă din martie, când în cadrul Consiliului Local s-a adoptat o rectificare bugetară care permitea alocarea unei sume de 12.000 de lei pentru acest proiect. 

Semafoare au fost montate recent și pe străzile Lunca Oltului și Păiș David din Sfântu Gheorghe, tot în zona trecerilor de pietoni. Și acestea sunt de tipul celor cu buton, care pot fi acționate de pietoni. E vorba de opt noi semafoare, câte patru pe fiecare stradă. 

Sursa foto: Facebook/Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.