ACTUALITATE 12 octombrie 2018

Când se vor încheia lucrările la DN11B, distrus de inundațiile din vară

de Iulia Drăghici - Taraș | 705 vizualizări

Circulația pe Drumul Național 11B, care face legătura între Târgu Secuiesc și Cozmeni, în județul Covasna, va fi reluată cel târziu la mijlocul lunii noiembrie, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Lucrările de refacere a porțiunii de drum închise din cauză că a fost distrusă de inundațiile devastatoare din iunie - iulie avansează destul de repede.

Constructorul a terminat zidul de gabioane și acum lucrează la închiderea lor cu un strat de beton. Au început în paralel și lucrările la partea carosabilă în cele două puncte afectate de inundații, deocamdată prin îndepărtarea stratului vechi de asfalt și pregătirea bazei drumului.

Constructorul estimează că vom putea circula din nou pe acest drum cel târziu la mijlocul lunii noiembrie mai ales dacă vremea va rămâne la fel de stabilă”, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Drumul național 11B, care face legătura între Târgu Secuiesc (CV) și Cozmeni (HR) a fost închis circulației rutiere la sfârșitul lunii iunie după ce corpul drumului a fost rupt în două locuri de inundațiile din zonă.

Lucrările, care au debutat la începutul lunii iulie, vizează refacerea de la zero a întregului sistem rutier pe doua tronsoane de drum, însumând aproximativ 200 de m și reconstrucția unui podeț. Constructorii au estimat atunci că drumul ar trebui redat circulației în aproximativ 3 luni, cu mențiunea că termenul de finalizare poate fi influențat și de condițiile meteo.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.