ACTUALITATE 25 mai 2018

Când se va putea circula pe ocolitoarea din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 841 vizualizări

Primarul Antal Árpád a oferit un termen optimist, pentru cazul în care lucrările vor decurge conform planurilor

Autoritățile locale și regionale au început oficial procedurile pentru construcția centurii ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe. Potrivit primarului Antal Árpád, varianta optimistă ar însemna ca începerea lucrărilor efective să aibă loc în primăvara anului 2020, iar termenul final de încheiere a acestora să fie sfârșitul anului 2022.

„Contractul pe studii de fezabilitate a fost încheiat de CNAIR, iar o firmă de proiectare din București a câștigat licitația. Vom avea în perioada următoare cel puțin lunar, poate și mai des, ședință de lucru în care vom pregăti toate documentațiile. Termenul conform contractului este de 12 luni, începând cu mai anul acesta, pentru predarea studiului de fezabilitate, urmând ca după aceea să se facă tot de către CNAIR o licitație pentru proiectare și execuție. În mod normal, eu cred că în primăvara anului 2020 ar putea începe lucrările. Asta în mod optimist, pentru că trebuie avizat de o Comisie Tehnică interministerială, în bugetul de stat trebuie alocate sume pentru exproprieri și așa mai departe. Dar eu sunt optimist și practic, fiind din bani europeni, pe POS transport, în mod normal cel târziu până pe 31 decembrie 2022 ar trebui finalizată lucrarea”, a declarat primarul Antal Árpád joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul a precizat de asemenea că în privința exproprierilor nu ar trebui să apară probleme pentru că „legislația este destul de clară”.

Zilele trecute, Instituția Prefectului județului Covasna a găzduit prima întâlnire între toate părțile implicate în proiect: reprezentanții CNAIR SA, în calitate de beneficiar, reprezentanții firmei de proiectare și reprezentanții autorităților locale cu ocazia demarării procedurilor de elaborare SF, PAC și obținerea Autorizației de Construire.

Varianta ocolitoare va fi construită cu scopul de a separa fluxurile de trafic, astfel încât traficul greu și de tranzit să fie direcționat spre varianta de ocolire.

„Reducerea timpului de călătorie de tranzit prin Municipiul Sf. Gheorghe, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și călători, sporirea gradului de siguranță a traficului și îmbunătățirea mediului și a calității vieții locuitorilor din municipiul Sf. Gheorghe sunt doar câteva dintre avantajele urmărite prin implementarea contractului”, arată un comunicat de presă transmis joi de Direcție Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Brașov.

Estimările preliminare arată că centura ocolitoarea „va avea o lungime de aproximativ 8 km, la standard de drum național (cu câte o bandă pe sens) și construcția unui număr estimativ de 6 poduri/pasaje, însă lungimea traseului și numărul de lucrări se va stabili după vizita pe teren și identificarea finala a traseului”, potrivit aceleiași surse.

Capătul de sud al centurii ar urma să fie în intersecția DN12 km 2+800 cu DC33, iar capătul de nord lângă fabrica Semoflex.

Contractul pentru prestarea serviciilor de „Elaborare SF, PAC și obținerea Autorizației de Construire pentru Varianta de Ocolire a Municipiului Sfântu Gheorghe” în valoare de 1.088.044, 78 lei fără TVA a fost semnat la data de 07.05.2018 și prevede o durată de execuție contractuală de 24 luni, mai transmit reprezentanții CNAIR.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.