ACTUALITATE 6 octombrie 2016

Canalizarea din Turia, inclusă în Master Planul judeţului

de Iulia Drăghici - Taraș | 805 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat în ședința extraordinară de joi, 6 octombrie, completarea Master Planului revizuit pentru sectorul de apă şi apă uzată din judeţul Covasna cu proiectul de extindere a reţelei de canalizare în localitatea Turia. Proiectul valorează aproape 5 milioane de euro şi va începe anul viitor.

„Este necesară şi oportună extinderea reţelei de colectare pe acele tronsoane şi străzi unde nu există. Prin realizarea investiţiei „Extindere reţea de canalizare în localitatea Turia, din judeţul Covasna”, pentru care a fost elaborată documentaţia de avizare a lucrărilor de investiţii şi pentru care au fost obţinute toate acordurile şi avizele din partea instituţiilor abilitate, aşa cum acestea au fost solicitate prin certificatul de urbanism emis de Consiliul Judeţean Covasna. (...) În vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile, în 11 iulie 2016 am înaintat o cerere de finanţare. Cu ocazia vizitei pe teren a experţilor evaluatori de la Alba Iulia s-a ivit necesitatea reobţinerii avizului de conformitate din partea operatorului regional Gospodărie Comunală SA. (...) În vederea reemiterii acestui aviz de conformitate de către operatorul regional este necesară completarea anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean, privind aprobarea Master Planului revizuit pentru sectorul de apă şi apă uzată din judeţul Covasna în sensul introducerii în componenţa investiţiei în infrastructura de extindere a reţelei de canalizare în localitatea Turia”, a explicat primarul din Turia, Daragus Attila.

Valoarea totală a investiţiei, cu TVA ajunge la 4.792.885 de lei, iar valoarea eligibilă finanţată prin Guvernul României şi Uniunea Europeană este 3.899.000 de lei. Finanţarea din bugetul comunei Turia va fi de 893.818 de lei.

„Acele străzi care vin către conducta principală gravitaţional deservesc 1799 de persoane, din cele 3900 din localitatea Turia”, a mai spus primarul, care a precizat pentru „Observatorul de Covasna” că lucrările vor putea începe anul viitor.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.