ACTUALITATE 13 ianuarie 2012

Campanie în beneficiul câinilor comunitari

de Agerpres | 105 vizualizări

Asociaţia de protecţie a animalelor „Nez Perce” din Sfântu Gheorghe a anunţat joi că va deschide o colectă publică prin intermediul căreia doreşte să adune vase pentru hrănirea câinilor găzduiţi în adăpostul comunitar de la Câmpu Frumos.

Preşedintele Asociaţiei, Horia Kraus, a declarat că a declanşat această campanie „nemaiauzită”, intitulată „O oală pentru câinii comunitari”, deoarece în fiecare iarnă, din cauza condiţiilor meteorologice, vasele în care sunt hrăniţi câinii se deteriorează şi conducerea adăpostului nu are bani ca să cumpere altele.

Horia Kraus a îndemnat cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe să se alăture în număr cât mai mare acestei campanii, exprimându-şi convingerea că în fiecare gospodărie există câte un vas vechi ce poate fi donat acestor animale.

Campania se va desfăşura pe o perioadă de o lună de zile, iar pentru colectarea vaselor societatea de salubrizare Tega va amplasa săptămâna viitoare un tomberon special în incinta Pieţei Centrale din municipiu.

Adăpostul de la Câmpu Frumos a fost înfiinţat în urmă cu mai bine de doi ani cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe, iar aici sunt găzduiţi la ora actuală aproximativ 120 de căţei fără stăpâni.

În ultimii doi ani, asociaţia „Nez Perce” a derulat mai multe campanii de adopţie a câinilor comunitari, una dintre acestea fiind intitulată „Cu câinii vagabonzi la şcoală”. În urma acestora, 260 de câini vagabonzi au fost „înfiaţi”.

Membrii Asociaţiei „Nez Perce” vor, de asemenea, să găsească fonduri pentru extinderea adăpostului de la Câmpu Frumos, astfel încât pe viitor să poată fi găzduite aici şi pisicile fără stăpâni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
alina moronet, 14 ianuarie 2012
Eu nu inteleg, si nici nu stiu daca voi intelege vreodata, de ce se trezesc unii oameni vorbind degeaba???? Asa gen Baiazid?? Tu ai facut ceva pt orasul asta, ai contribuit cu ceva?? Si vorba lui citeste integral
Ginger, 13 ianuarie 2012
Baiazid, dar tu ai ceva in capusor? dar suflet ai?Lasa-l pe D-ul Horia, ca este de apreciat ceea ce face, ar trebui mai multi oameni cu suflet, asa cum e si D-ul Horia!!!!!oamenii ca tine, asa fara citeste integral
Baiazid, 13 ianuarie 2012
D-le Horia Kraus,d-ta ai ceva in capusor ? dece nu ai fondat ceva in sprijinul oamenilor saraci nu a javrelor de care ne impiedicam tot timpul. D-ta stii cat costa un tratament antirabic ? Asa ca ai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.