ACTUALITATE 29 septembrie 2013

Campanie de vaccinare antirabică a vulpilor

de Székely Emőke | 57 vizualizări

Din data de 1 octombrie va începe o nouă campanie de vaccinare antirabică a efectivelor de vulpi. Aceasta are loc în organizarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna în colaborare cu gestionarii fondurilor de vânătoare din județ, cu care DSVSA are un protocol încheiat în acest sens.

„Într-o primă fază se vor depune manual un număr de 982 momeli vaccinale în jurul vizuinilor care sunt în apropierea localităților, a apelor curgătoare sau a celor stătătoare, apoi în perioada 23-26 octombrie distribuirea se va continua prin distribuție aeriană” – a declarat directorul DSVSA Covasna, Sikó-Barabási Sándor.

Afișe de atenționare vor fi postate la nivelul  primăriilor, al școlilor, poșta, magazine, dispensare etc.

Se atrage atenția populației ca în cazul în care  găsesc  o momeală cu învelişul desfăcut, spart sau distrus, cu mâinile protejate de mănuşi să plaseze momeala într-o pungă şi să anunţe medicul veterinar din cea mai apropiată localitate.

Populaţiile de vulpi sunt principala sursă de rabie, putând transmite virusul prin muşcare la oameni şi animale domestice. Numărul acestora în județul Covasna este estimat la cca. 1.000 de exemplare.

În acest an o vulpe cu rabie a fost prinsă la Sfântu Gheorghe. Animalul își făcea veacul într-o zonă populată, în apropierea unei grădinițe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.