ACTUALITATE 3 martie 2016

Campanie de colectare de haine la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 534 vizualizări

Tinerii întorsureni preiau iniţiativa

În perioada 25 februarie – 6 martie, la Întorsura Buzăului se desfăşoară campania de colectare de haine şi alte bunuri, numită „Împarte din suflet” – „Sharing is caring”. Acţiunea a fost începută de doi tineri întorsureni cu iniţiativă – Bianca Crăciun şi Mircea Florea, iar în câteva zile s-au strâns deja trei saci cu haine. Bunurile, colectate şi depozitate la domiciliul Biancăi, vor ajunge la familii nevoiaşe din zona Întorsurii Buzăului.

„Scopul nostru este să îi ajutăm pe cei în nevoie. Hainele, dar şi celelalte bunuri care ajung la noi, spre exemplu cărţi, jucării şi aşa mai departe, vor fi duse la oameni care au nevoie de ele. Ideea a pornit de la mine şi un prieten de-al meu, Mircea Florea, iar din cauză că nu ştiam unde o să colectăm, ne-am decis să facem acest lucru la mine acasă. Până acum s-au strâns vreo trei saci, dar o să mai primim. Împreună cu donatorii, stabilim o listă. Dacă o să se strângă prea multe lucruri, mă gândeam să mergem şi la Primărie să le cerem mai multe informaţii despre oamenii care au nevoie de astfel de bunuri”, ne-a spus Bianca Crăciun, tânăra din Întorsura Buzăului care a vizitat 11 ţări într-un an de zile prin intermediul programelor de voluntariat.

Campania de colectare se va încheia duminică. „Pe 6 martie o să fie ultima zi în care colectăm, pentru că pe 7 martie o să vreau să le triez pe categorii de vârstă, iar pe 8, sau în următoarele zile, să mergem să le ducem. O să am nevoie de ajutor din partea oamenilor din comunitate în legătură cu transportul, pentru că eu nu am maşină”, a mai precizat Bianca.

Potrivit iniţiatoarei campaniei de colectare, întorsurenii nu au ezitat să se alăture demersului ei. „Am fost plăcut surprinsă să constat că întorsurenii sunt foarte pozitivi şi implicaţi. După 5 minute după ce făcusem anunţul de colectare, deja aveam vreo 5 mesaje în care oamenii îmi spuneau că vor să doneze”, a explicat Bianca Crăciun.

Ideea organizării unei astfel de campanii i-a venit tinerei din Întorsura Buzăului în momentul în care a aruncat o privire în propriul dulap: „Am văzut că am foarte multe lucruri pe care nu le-am purtat niciodată sau foarte puţin. Apoi am vorbit cu Mircea şi am ajuns la concluzia că amândoi avem lucruri pe care le putem dona. După aceea ne-am gândit că dacă suntem doi, cu siguranţă, la Întorsura Buzăului vor fi mai mulţi care pot să doneze diverse lucruri”.

De ce să ne alăturăm campaniei de colectare? Bianca ne-a răspuns: „Pe lângă faptul că ne face să ne simţim mai bine, trebuie să fim conştienţi că sunt persoane care chiar se bucură cu adevărat de lucrurile de care noi nu mai avem nevoie. Putem să facem un om fericit, dăruind nişte lucruri pe care noi oricum le ţineam în dulap degeaba”.

Activităţile tinerilor întorsureni sunt abia la început

În luna februarie, Bianca Crăciun s-a întâlnit cu un grup de tineri de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului şi le-a vorbit despre ce înseamnă, de ce şi cum se practică voluntariatul. Sâmbăta trecută, Bianca a avut deja o a doua reuniune cu un grup de tineri întorsureni. Împreună au discutat despre nevoile comunităţii întorsurene şi au căutat soluţii.

„Prima acţiune pe care ne-am propus să o facem este o campanie de colectare de cărţi, atât pentru noi, ca şi grup, ca să ne dezvoltăm, cât şi pentru cei din comunitatea noastră. Încă lucrăm la idee. De asemenea, ne gândeam să organizăm o cină pentru oamenii nevoiaşi sau să facem nişte coşuri de gunoi reciclabile pentru zona Campingului”, ne-a mai explicat Bianca.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.