ACTUALITATE 22 martie 2017

Campania națională „Bringing the UN back home” ajunge sâmbătă la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1317 vizualizări

Delegații de tineret ai României în Organizația Națiunilor Unite, Denisa Bratu și Gabriel Uifălean, vin sâmbătă, 25 martie a.c., la Sfântu Gheorghe. De la ora 15, aceştia vor fi prezenţi la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Covasna, unde vor derula un program din Campania Națională „Bringing the UN back home”. Intrarea la eveniment este liberă şi sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi de activitatea Organizației Națiunilor Unite.

Potrivit unui comunicat de presă, campania se adresează tinerilor şi „pune accent pe importanța Agendei 2030 și mai ales pe rolul lor de actori capabili să își clădească propriul viitor și să lucreze la societatea pe care și-o doresc. Aceasta va include evenimente realizate în colaborare cu ONG-uri, instituții și sectorul privat. În cadrul fiecărui eveniment se vor oferi tinerilor participanți informații privind activitatea ONU, programul „Delegat de Tineret al României la ONU” și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Acestea vor fi urmate de activități practice, activități care vor oferi contextul favorabil dezbaterii și  în cadrul cărora aceștia vor contribui și își vor putea face cunoscute opiniile”.

Campania se derulează în perioada 25 februarie – 25 martie şi a ajuns în 21 de orașe din România. La Sfântu Gheorghe, aceasta va veni prin implicarea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Covasna în parteneriat cu Instituţia Prefectului judeţului Covasna.

„Programul „Delegat de Tineret al României la ONU” este realizat de Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. Inițiativa este prezentă de 10 ani în țară, România fiind unul dintre cele peste 36 de state care susțin acest mijloc de a implica tinerii în cadrul celui mai mare for decizional la nivel mondial. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18-25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară”, arată acelaşi comunicat de presă.

Mai multe informații despre campanie pot fi obţinute la adresa de e-mail: office@unyouthdelegate.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.