ACTUALITATE 10 noiembrie 2011

Căminul de bătrâni din Sfântu Gheorghe, reabilitat cu fonduri europene

de Agerpres | 169 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au investit, cu sprijinul Uniunii Europene, aproape 3,5 milioane de lei în reabilitarea Căminului de bătrâni „Zathureczky Berta” din municipiu.

Primarul Antal Arpad a declarat că lucrările vor fi finalizate la jumătatea acestei luni, iar locatarii centrului vor beneficia de un confort sporit, dar şi de servicii de mai bună calitate.

Proiectul a prevăzut, printre altele, reabilitarea termică a clădirii, mansardarea şi extinderea spaţiilor de cazare, modernizarea bucătăriei şi a sălii de mese, amplasarea unui lift şi amenajarea unei săli de sport, cu aparate de kinetoterapie.

Căminul are în momentul de faţă peste 20 de locatari, găzduiţi în camere cu două paturi, dar în urma implementării acestui proiect numărul lor va creşte. De servicii mai bune vor beneficia şi ceilalţi 20 de bătrâni care frecventează centrul de zi din cadrul acestei instituţii.

Proiectul în valoare totală de 3,5 milioane de lei este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial cu suma de 2,8 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mihai, 11 noiembrie 2011
@vasi: ESTI BATRAN SAU AI PARINTI DE CARE VREI SA SCAPI?
vasi, 11 noiembrie 2011
Care sunt conditiile pentru ca un batran sa poata beneficia de acel frumos azil?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.