ACTUALITATE 12 februarie 2012

Camere de supraveghere la intrările şi ieşirile din judeţ

de Agerpres | 66 vizualizări

Autorităţile covăsnene au anunţat vineri că vor instala camere video pentru monitorizarea traficului rutier în principalele puncte de intrare şi ieşire din judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna, camerele de supraveghere vor fi amplasate pe DN 11, la intrarea în localitatea Chichiş, între judeţele Covasna şi Braşov şi în localitatea Breţcu, la graniţa cu judeţul Bacău, pe DN 12, în localitatea Bixad, la graniţa cu judeţul Harghita şi pe DN11, la intersecţia de la Reci.

Iniţiativa a apărut în urmă cu câţiva ani şi aparţine Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a judeţului Covasna şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care, urmărind statisticile, au observat o tendinţă de creştere a „criminalităţii itinerante” şi a numărului infractorilor „voiajori”.

Iniţiatorii proiectului susţin că aceste camere video vor avea un rol important în identificarea infractorilor, dar şi în prevenirea faptelor antisociale şi apărarea comunităţii locale. De asemenea, prin intermediul acestor camere, Poliţia va putea cunoaşte în permanenţă valorile de trafic rutier la intrarea şi ieşirea din judeţ, va putea monitoriza transporturile de materiale periculoase, precum şi maşinile cu gabarit depăşit şi, totodată, va putea supraveghea comportamentul agenţilor de circulaţie şi al participanţilor în trafic.

Implementarea proiectului va costa 210.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.