ACTUALITATE 3 septembrie 2020

Cal ucis într-un accident rutier, pe DN12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 7584 vizualizări

Animalul era nesupravegheat

Un accident a cărui victimă a fost un cal a avut loc miercuri, 2 septembrie, pe DN12, la ieșire din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, informează IPJ Covasna. Șoferul unei autoutilitare nu a observat animalul nesupravegheat și l-a proiectat într-un alt autoturism. După impact, calul a murit. Polițiștii efectuează verificări pentru a identifica proprietarul acestuia.

Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată miercuri dimineața, în jurul orei 6:00, despre producerea unui accident de circulație pe DN12.  

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier s-au deplasat la fața locului, unde din cercetările efectuate au constatat că un bărbat de 51 ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN12 din direcția Miercurea Ciuc către Sfântu Gheorghe, în zona km 13, din cauza condițiilor de vizibilitate (timp de noapte), cât și a luminilor vehiculelor care circulau din sens opus, nu a putut observa din timp un exemplar cabalin care se deplasa în fața sa pe partea carosabilă, din aceeași direcție și l-a lovit cu partea frontală a vehiculului, proiectând animalul într-un alt autoturism care se încadrase cu scopul de a ieși dintr-o stație de carburanți”, transmite IPJ Covasna.

Polițiștii informează că în urma accidentului a rezultat decesul animalului și avarierea ambelor vehicule. Din fericire, nu s-au înregistrat și victime omenești.

Cei doi conducători auto implicați în evenimentul rutier au fost testați alcoolscop, iar rezultatul a fost negativ în ambele cazuri.

IPJ Covasna efectuează verificări pentru a identifica proprietarul calului.

Subiectul animalelor mari lăsate nesupravegheate pe domeniul public, și care pot fi periculoase în trafic, a fost discutat și în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

Luna trecută, aleșii locali au adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 87/2004 privind animalele nesupravegheate prinse pe teritoriul administrativ al municipiului în care se arătă că „porcinele și cabalinele cu origine necunoscută vor fi eutanasiate și incinerate prin grija și cheltuiala municipiului Sfântu Gheorghe”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.