ACTUALITATE 24 august 2012

Câini periculoși pe străzile din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 53 vizualizări

Un rottweiler lăsat liber a atacat și a omorât un alt câine, pe care proprietarul îl plimba legal, cu lesă.

Se discută mult despre câinii vagabonzi din oraș, dar se pare că patrupezii cu stăpân, lăsați să umble în voie pe străzi, sunt de asemenea periculoși. O stradă unde câinii cu stăpân umblă după bunul lor plac este strada Salcâmilor. Aici mai mulți proprietari își lasă animalele de companie pe stradă, să alerge în voie. De aici și până la situații neplăcute nu este decât un pas.

Acum câteva zile un rottweiler lăsat pe stradă a atacat și a omorât un alt câine, pe care proprietarul îl plimba legal, cu lesă. Acesta a depus plângere la poliție, iar purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Iulia Grigoraș, a confirmat acest lucru și a precizat că polițiștii cercetează cazul.

Șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe, Hadnagy István, atrage atenția asupra faptului că legea interzice plimbarea câinilor fără lesă și fără botniță în cazul raselor considerate periculoase, iar câinii nu pot fi lăsați să umble pe străzi după voia lor.

Localnicii de pe strada Salcâmilor sunt de-a dreptul revoltați. Ei spun că pe strada lor câinii sunt deseori lăsați afară, mai ales pe partea de sus a străzii, unde se termină asfaltul. „Este iresponsabil să lași câinii pe stradă, dar acest lucru se întâmplă zilnic. Nimeni nu se gândește că poate sunt și vecini cărora le este frică de câini, iar animalele simt acest lucru și atacă. Nu demult am fost martorul unui caz în care o fetiță își plimba câinele pe stradă și acesta a fost atacat de alți patrupezi lăsați pe stradă. Nu a fost vorba de câini vagabonzi, ci ai unor vecini. Se putea întâmpla o tragedie. Un adult se poate apăra, dar un copil nu prea, și doar norocul a făcut ca și câinele și fetița să scape” – povestește un localnic de pe strada Salcâmilor. El a mai spus că proprietarii câinilor lăsați pe stradă spun că animalele lor nu sunt periculoase, ceea ce nu este adevărat, iar autoritățile ar trebui să ia măsuri și să îi amendeze pe cei care își lasă animalele pe străzi în mod iresponsabil.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.