ACTUALITATE 30 august 2022

Cadavru de urs, găsit pe DN11

de Iulia Drăghici - Taraș | 1361 vizualizări

Garda de Mediu Covasna a informat marți despre un nou caz care vizează identificarea unui cadavru de urs pe drumul național 11, de această dată în zona Cernat. Autoritățile au stabilit că animalul a murit după ce a fost lovit de o mașină.

Urmare a unui apel telefonic din data de 27.08.2022 prin care am fost informați despre existența cadavrului unui urs pe DN 11 zona Cernat, reprezentanți ai GNM CJ Covasna și ai primăriei comunei Cernat, împreună cu medicul veterinar au constatat faptul că ursul a fost lovit de un autovehicul. Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu cadavrul ursului a fost transportat spre incinerare către o unitate autorizată în acest sens”, se arată într-o postare publicată pe Facebook.

Și în iunie a fost evidențiat un caz similar, tot pe DN11, însă în zona localității Moacșa. Cercetările autorităților au arătat și atunci că animalul a murit după ce a fost accidentat de o mașină.

Tot în iunie a.c., Garda de Mediu a intervenit într-un caz asemănător, care a vizat existența de această dată a rămășițelor unui pui de urs, găsite în zona localității Zăbala, la marginea unui drum agricol. Atunci, reprezentanți ai GNM CJ Covasna, IPJ Covasna, primăriei comunei Zăbala împreună cu medicul veterinar care s-au deplasat la fața locului au constatat că puiul de urs „a decedat în urma unei prădări intraspecifice în urmă cu circa 2-3 săptămâni”.

În fiecare speță de acest fel, din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna, cadavrele sunt transportate spre incinerare la o unitate autorizată.

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.