ACTUALITATE 16 iunie 2022

Cadavru de urs, identificat pe DN11, în zona Moacșa

de Iulia Drăghici - Taraș | 2618 vizualizări

Cadavrul unui urs a fost găsit joi, 16 iunie, pe DN 11, în zona localității Moacșa, informează Garda de Mediu Covasna. Cercetările autorităților arată că animalul a murit după ce a fost accidentat de o mașină.

Urmare a unui apel telefonic din data de 16.06.2022 prin care am fost informați despre existența cadavrului unui urs pe DN 11 zona Moacșa, reprezentanți ai GNM CJ Covasna, APM Covasna, primăriei comunei Moacșa împreună cu medicul veterinar au constatat faptul că ursul a fost lovit de un autovehicul. Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu, cadavrul ursului a fost transportat spre incinerare către o unitate autorizată în acest sens”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Garda de Mediu Covasna.

În 2021 au fost multiple situații similare constatate în mai multe localități din județ, atât în zona căii ferate, cât și pe drumuri.

Și în 5 iunie a.c., Garda de Mediu a intervenit într-un caz asemănător, care a vizat existența de această dată a rămășițelor unui pui de urs, găsite în zona localității Zăbala, la marginea unui drum agricol. Atunci, reprezentanți ai GNM CJ Covasna, IPJ Covasna, primăriei comunei Zăbala împreună cu medicul veterinar care s-au deplasat la fața locului au constatat că puiul de urs „a decedat în urma unei prădări intraspecifice în urmă cu circa 2-3 săptămâni”.

Și alte situații cu animale protejate de lege găsite decedate, care au necesitat intervenția autorităților, au mai fost semnalate recent. De pildă, în 26 aprilie și 6 iunie cadavrele a doi castori au fost identificate în Pârâul Covasna. Dacă la primul s-a comunicat că animalul a murit din cauze naturale, în al doilea caz nu s-a putut stabili cauza decesului pe fondul stării de putrefacție avansate. 

În fiecare speță de acest fel, din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna, cadavrele sunt transportate spre incinerare la o unitate autorizată.

Sursa foto: Facebook: Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.