ACTUALITATE 4 martie 2020

Bugetul municipiului se majorează cu 500.000 de lei

de Daniela Luca | 776 vizualizări

Totodată, fondul de rezervă se diminuează cu 1.032.000 de lei

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat marți, 3 martie, rectificarea bugetului general al municipiului Sfântu Gheorghe. Astfel, capitolul venituri se majorează cu 500.000 de lei, iar din fondul de rezervă se scad peste 1 milion de lei. 

Sunt rectificate următoarele capitole din venituri, conform proiectului de hotărâre: impozit de profit de la agenții economici – 320.000 de lei, subvenții de la bugetul de stat pentru sănătate – 148.000 de lei, iar suma de 32.000 de lei reprezintă transferul pentru finanțarea drepturilor elevilor cu cerințe educaționale speciale, integrați în grupe sau clase speciale organizate în învățământul de masă. 

Pe de altă parte, din fondul de rezervă se scade suma de 1.032.000 de lei. Prin aceeași hotărâre s-a aprobat și ajutorul de exploatare pentru infrastructura sportivă administrată de Sepsi Rekreativ, în valoare de 1.500.000 de lei.  

„Bugetul local se majorează la capitolul venituri cu 500.000 de lei, iar fondul de rezervă la dispoziția autorității locale se diminuează cu 1.032.000 de lei și acestea se repartizează la capitolul cheltuielilor în următorul mod – 32 de mii de lei pentru Liceul Tehnologic Puskás Tivadar pentru finanțarea drepturilor elevilor cu cerințe educaționale speciale și 1,5 milioane de lei un ajutor pentru exploatarea infrastructurii sportive pentru societatea comercială Sepsi Rekreativ SA”, a spus în cadrul ședinței viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva-Judit.

Bugetul pe anul 2020 este cel mai mare de până acum și însumează 147,5 milioane de lei, din care 15,5 milioane de lei provin din fondul de rezervă.

În ceea ce privește defalcarea sumelor, în proiectul de buget sunt prevăzute peste 100 de investiții, atât la nivel de proiectare, cât și la nivel de execuție.

Pentru reabilitarea clădirii Casei Căsătoriei, spre exemplu, au fost alocați peste 120 de mii de lei, pentru reabilitarea sediului Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor -  peste 473 de mii de lei, iar suma de 780 de mii de lei va fi cheltuită, conform proiectului de buget, pentru reabilitarea și refuncționalizarea parterului comercial din strada Daliei nr.1 în birou de Relații cu Publicul pentru Direcția de Asistență Socială (DAS). 

Potrivit proiectului de buget, peste 20 de milioane de lei vor merge către instituțiile de învățământ, în timp ce serviciile culturale vor fi finanțate cu peste 16 milioane de lei. Printre altele, ONG-urile care furnizează servicii sociale vor primi peste un milion de lei. O sumă de 1,7 milioane de lei va fi cheltuită pentru funcționarea creșelor, iar jumătate de milion de lei pentru burse școlare și tot atât pentru funcționarea Centrului Județean de Excelență Covasna.

Bugetul pentru anul 2020 a fost aprobat de Consiliul Local pe 31 ianuarie. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.