ACTUALITATE 28 iunie 2019

Buget de 100.000 de lei pentru Serviciile de Pompieri Voluntari

de Iulia Drăghici - Taraș | 684 vizualizări

Consiliul Județean a adoptat un proiect de reabilitare a remizelor PSI din comune 

Primăriile și Consiliile Locale din județ vor putea accesa fonduri de până la 25.000 de lei fiecare pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea remizelor PSI, utilizate ca sedii pentru Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Condiția este ca autoritățile locale să poată să susțină investiția la rândul lor cu cel puțin aceeași sumă solicitată de la Consiliul Județean. 

„Am adoptat în Consiliul Județean o hotărâre, un program județean privind construirea, reabilitarea și dotarea remizelor PSI pentru serviciile voluntare din mediul rural, care sunt în subordinea Consiliilor Locale. Acest program face parte din programele de dezvoltare județeană. Consiliul Județean poate să aloce maximum 25.000 de lei, iar contribuția solicitantului fiind cel puțin de aceeași măsură. Vreau să subliniez că dacă ajungi repede, poți să oprești focul chiar cu o găleată de apă, asta însemnând că sarcina cea mai mare cade pe umărul serviciilor voluntare. (...) Dorim ca mișcarea pompierilor voluntari din județul Covasna să se consolideze pentru că în cazul unui incendiu, cei din localități pot acorda prin munca lor, devotamentul lor, ajutor care salvează bunuri și vieți”, a spus joi, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor. 

Acesta a precizat și că ideea de a da această șansă autorităților locale a venit săptămâna trecută, înainte de concursul SVSU pe județ, când la Reci s-a inaugurat și noul sediu al pompierilor voluntari, realizat cu bani din bugetul local și dintr-un program european. 

Solicitările pentru a accesa acest nou program lansat de Consiliul Județean vor putea fi depuse de autoritățile locale începând de luni, a mai spus Tamás Sándor. Documentația va trebui să cuprindă o Hotărâre de Consiliu Local, care să ateste că există disponibilitate de a investi o sumă cel puțin egală cu cea solicitată de la CJ, dar și că remiza PSI se află în proprietatea autorității locale. 

Programul are un buget inițial alocat de 100.000 de lei, stabilit prin rectificarea bugetară adoptată în ședința de joi a Consiliului Județean.

(Sursa foto: CJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.