ACTUALITATE 5 ianuarie 2012

Brutăria Dioszegi creşte capacitatea de producţie

de Agerpres | 755 vizualizări

Firma din Sfântu Gheorghe va mări numărul cuptoarelor, va extinde laboratorul de cofetărie şi intenţionează să dubleze numărul magazinelor.

Brutăria “Dioszegi” din Sfântu Gheorghe, care a copt anul trecut o pâine de peste 56 de kilograme, vrea să-şi doboare propriul record şi să coacă în acest an o pâine de două ori mai mare.

Patronul brutăriei, Dioszegi Laszlo, a declarat că afacerile cu pâine merg bine, prin urmare în acest an va extinde fabrica din Sfântu Gheorghe cu 1.000 de metri pătraţi şi va mai construi încă trei cuptoare, astfel încât numărul total al acestora va ajunge la zece.

În paralel, va achiziţiona mai multe silozuri de făină din inox, va extinde laboratorul de cofetărie şi intenţionează să dubleze numărul magazinelor proprii şi al celor în franciză, deci să ajungă la 40 până în luna decembrie.

Dioszegi Laszlo, care a câştigat anul trecut trofeul “Pâinea naţională a României” la Expoziţia internaţională GastroPan de la Târgu Mureş, a mai spus că va menţine neschimbat preţul pâinii cel puţin până în luna mai.

“Din cauza secetei, anul agricol nu se anunţă a fi unul bun pentru cultivatorii de cereale, nu va fi grâu, dar eu am 500 de tone pe stoc şi un contract ferm pentru făină din Ungaria până în luna mai, prin urmare până atunci nu scumpim pâinea, chiar dacă alţii o vor face”, a declarat Dioszegi Laszlo.

Acesta a mai spus că vrea să-şi doboare propriul record stabilit anul trecut la Bucureşti, de Ziua Mondială a Pâinii, când a copt o pâine cu cartofi cu o greutate de 56,5 kilograme.

“În primăvară, de Zilele Sfântu Gheorghe vrem să facem o pâine de 100 de kilograme”, a spus Dioszegi, potrivit căruia aceasta va fi preparată după o reţetă secuiască, coaptă pe vatră la foc de lemn de fag, rumenită bine şi apoi bătută şi scuturată de coajă.

Tot anul trecut, în cinstea aniversării a 550 de ani de atestare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe, firma Dioszegi a făcut o pâine uriaşă de 47,6 kilograme şi un tort cu fructe şi frişcă în lungime de cinci metri şi jumătate şi o greutate de 640 de kilograme. Prima felie de tort a fost tăiată cu o sabie de membrii legendarei trupe britanice Smokie, invitaţi să concerteze la Zilele oraşului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.