ACTUALITATE 16 decembrie 2011

Brad de Crăciun de peste 15 metri la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 72 vizualizări

Un brad înalt de peste 15 metri a fost amplasat joi în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, acesta fiind cel mai mare pom de Crăciun împodobit în ultimele decenii de autorităţile locale.

Bradul a fost aşezat în vecinătatea unei uriaşe coroniţe de brad, cu diametrul de aproape 4,5 metri, care semnifică Adventul, adică perioada rămasă până la Crăciun. „Advent” în latina populară înseamnă „aşteptare”, iar pentru catolici şi protestanţi are aceeaşi semnificaţie cu Postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi. Conform tradiţiei, în aşteptarea naşterii Domnului se aprinde succesiv câte o lumânare în cele patru duminici dinaintea Crăciunului.

Anul acesta, Primăria Sfântu Gheorghe a comandat 500 de volume cu poveşti scrise de Ion Creangă, precum şi cărţi de colorat ce vor fi oferite drept cadou copiilor români din clasele primare.

Pentru copiii de etnie maghiară, cu sprijinul Primăriei şi a unei fundaţii din Ungaria, a fost tipărită o carte despre municipiul Sfântu Gheorghe, care a aniversat în acest an 550 de ani de la prima atestare documentară ca aşezare urbană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.