ACTUALITATE 22 decembrie 2010

Brad de 15 metri la Întorsura Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 41 vizualizări
Nu e sărbătoare autentică de Crăciun dacă nu ai brad - aşa s-au gândit şi întorsurenii, care anul acesta vor avea un mare arbore conifer amplasat în apropierea Primăriei. La începutul acestei săptămâni, în centrul oraşului a fost amplasat un uriaş brad înalt de 15 m, acesta fiind tăiat din pădurea Primăriei oraşului. Oamenii sunt mulţumiţi de bradul-gigant, acesta devenind brusc atracţia principală a oraşului, mai ales

Nu e sărbătoare autentică de Crăciun dacă nu ai brad - aşa s-au gândit şi întorsurenii, care anul acesta vor avea un mare arbore conifer amplasat în apropierea Primăriei. La începutul acestei săptămâni, în centrul oraşului a fost amplasat un uriaş brad înalt de 15 m, acesta fiind tăiat din pădurea Primăriei oraşului.

Oamenii sunt mulţumiţi de bradul-gigant, acesta devenind brusc atracţia principală a oraşului, mai ales că este situat lângă DN10, astfel putând fi admirat şi de şoferii din alte zone care tranzitează Întorsura Buzăului. Conform directorului Casei de Cultură Întorsura Buzăului, Costică Oltean, bradul trebuia să fie împodobit iniţial de o firmă specializată, dar din cauza fondurilor insuficiente s-a renunţat la idee. Primăria a investit totuşi aproximativ 2.000 de lei pentru achiziţionarea instalaţiilor necesare, la restul împodobirii contribuind o firmă locală.

„Ne bucurăm că s-au găsit fonduri pentru achiziţionarea instalaţiei necesare, dar ne pare totuşi rău că am ajuns prea târziu să le cumpărăm şi nu prea am găsit ceea ce ne doream. Am vrut să facem un brad măreţ, asemănător celor din oraşele mari, păcat că nu avem un parc mare unde să punem grozavul brad. A trecut ceva timp de când nu am mai avut de sărbători un brad aşa de înalt şi bogat, sperăm ca în viitorul an să fim mai bine pregătiţi şi să împodobim oraşul la timp şi mai pe placul tuturor”, a declarat Costică Oltean.

În noptea trecerii în Noul An, Primăria va oferi întorsurenilor prilejul de a se strânge în centrul oraşului, în jurul bradului, spre a ciocni un pahar de şampanie, în speranţa unui 2011 mai bun decât 2010.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.