ACTUALITATE 10 mai 2021

Botez cu peste 20 de persoane, întrerupt de polițiști, în Zagon

de Iulia Drăghici - Taraș | 2905 vizualizări

Un botez organizat sâmbătă la o pensiune din Zagon, la care participau 26 de persoane, a fost întrerupt de polițiști, iar localul a fost evacuat. Oamenii legii au aplicat sancțiuni în valoare totală de 7.500 de lei atât participanților, cât și organizatorului evenimentului.

La data de 08.05.2021, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Covasna, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza localității Zagon, s-au sesizat din oficiu despre faptul că la o pensiune din localitatea Zagon se află în desfășurare un eveniment privat.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că la locația respectivă se desfășura un botez la care participau 26 de persoane. Având în vedere cele constatate evenimentul a fost întrerupt, restaurantul pensiunii a fost evacuat și s-a luat măsura sancționării contravențională atât a organizatorului, cât și a persoanelor participante.

Sancțiunile contravenționale aplicate sunt în valoare de 7.500 lei.

Este important de menționat faptul că reprezentantul societății comerciale unde a avut loc evenimentul privat a fost instruit de polițiști la data de 29.04.2021 cu privire la necesitatea respectării măsurilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, a transmis IPJ Covasna luni, într-un comunicat de presă.

În martie, IPJ Covasna a anunțat că polițiștii covăsneni au oprit mai multe evenimente private desfășurate în restaurante din Bățanii Mari și Baraolt, la care participau între 30 și 110 persoane. Atunci s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de 16.000 de lei.

Potrivit hotărârii 54 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, „se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private”.

Sursa foto: IGPR. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.