ACTUALITATE 12 decembrie 2011

Boc, despre bugetul pe 2012: Menţinem salariile şi pensiile, păstrăm cota unică şi TVA-ul

de Covasna Media | 48 vizualizări

Premierul Emil Boc a declarat ieri în cadrul şedinţei comune a celor două Camere reunite pentru discutarea Bugetului pe 2012, că potrivit proiectului de Buget, anul următor salariile şi pensiile vor rămâne cel puţin la nivelul actual, iar cota unică şi TVA-ul vor fi păstrate. Primul-ministru a introdus România în contextul crizei europene, explicând cum vor fi aplicate măsurile impuse de CE la ultimul summit.

Proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe anul 2012 a intrat, luni, în dezbaterea plenului reunit ale celor două Camere.

Cele mai importante declaraţii ale premierului:

-       „Acest buget pune accent pe investiţii, locuri de muncă, fonduri europene şi susţinerea mediului de afaceri, Bugetul pe 2012 păstrează la acelaşi nivel cota unică, TVA-ul şi contribuţiile de asigurari sociale. Nu propune diminuări de salarii şi pensii şi le menţin cel puţin la nivelul din 2011. în 2012 se va realiza plata a 5% din hotărârile judecătoreşti.”

-       „Ne prezentăm cu un buget responsabil în primul rând pe plan intern – românii au reuşit în aceşti 2 ani cu preţul suferinţei lor să ne ajute să ajungem la o stabilitate macro-economică  şi să trecem de la scădere la creştere economică. Calea este a responsabilităţii şi raţionalităţii. Am fost 4 trimestre consecutive pe creştere economică. Pot să vă asigur că suntem în graficul creşterii economice între 1,5 şi 2% şi suntem în graficul încadrării în ţinta de deficit de 4,4 %. Aceste bunuri sunt câştigate şi important e să nu fie compromise în 2012.”

-       „Le mulţumesc cetăţenilor români pentru că au înţeles că singura cale este cea a responsabilităţii. Suntem dupa 4 trimestre consecutive de creştere. România a reuşit să iasă din recesiune ca prim moment al ieşirii din criză.”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.