ACTUALITATE 6 ianuarie 2014

Boboteaza, sărbătorită cu bucurie și decență la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 109 vizualizări

Sărbătoarea Botezului Domnului a adunat peste o mie de creștini la slujba de luni de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe. Oamenii au venit cu mic și mare să asculte slujba și predica, dar și să ia acasă Agheasma Mare, apa sfințită pe care preoții o dau de Bobotează credincioșilor. Spre deosebire de alte locuri, credincioșii din Sfântu Gheorghe s-au abținut de la înghesuiala și „bătaia” pe Agheasmă, și chiar dacă lăcaşul de cult s-a umplut de oameni luni dimineață, lucrurile au mers firesc și fiecare a ajuns să ia acasă atâta Agheasmă Mare câtă a dorit.

„Ne bucurăm că de la an la an oamenii sunt mai înțelegători, mai așezați... Au fost mici probleme și acum, însă nicidecum o îmbulzeală mare. Am dat toate cele 2.000 de sticluțe de 0,5 litri cu Agheasmă Mare, iar cine nu a mai apucat a putut lua de la cele două butoaie amplasate în Catedrală”, ne-a declarat preotul Sebastian Pârvu.

De Bobotează, preoții de la Catedrală au predicat însemnătatea Sărbătorii, înnoirea pe care trebuie să o simbolizeze aceasta, alături de dreptul la bunătate și participarea omului la fericirea și darurile Domnului.

Apa sfințită de Bobotează se ia pe nemâncate, timp de o săptămână, iar apoi doar după spovedit și înainte de anafură, spre deosebire de Agheasma Mică, care se ia doar după anafură.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.