ACTUALITATE 18 martie 2021

Bilanțul ISU, după codul portocaliu: două incendii și peste 10 misiuni pentru degajarea drumurilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1862 vizualizări

Au izbucnit focuri la acoperișurile a două locuințe, din Boroșneu Mare și Valea Dobârlăului

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al județului Covasna au răspuns prompt, în ultimele 48 de ore, la zeci de solicitări venite pe numărul de urgență 112 sau de la alte instituții implicate în gestionarea fenomenelor meteo.

De asemenea, în această  perioadă echipajele de prim-ajutor medical calificat SMURD au acordat asistență medicală de urgență în 14 cazuri medicale şi la 2 accidente rutiere.

Pompieri covăsneni au intervenit în această perioadă pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii după cum urmează:

- Ieri, în jurul orei 11:10, militarii din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe au intervenit de urgență pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case din localitatea Boroşneu Mare. Au ars acoperişul casei, podul şi bunurile din interior pe o suprafaţă de circa 30 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic provenit de la un coş de fum deteriorat;

- Tot ieri, în jurul orei 19.29, pompierii din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit din localitatea Valea Dobârlăului. Deplasarea la intervenţie a fost îngreunată din cauza zăpezii depuse pe carosabil şi a unui copac căzut peste un  autotursim, în care se afla o persoană, ce bloca traficul rutier. Echipajele de pompieri au acordat primul ajutor şoferului, concomitent cu degajarea copacului de pe partea carosabilă, pentru a relua drumul spre spre locul incendiului.

Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 60 mp, pereţii mansardei în proporţie de 70% şi s-au deteriorat bunurile din interiorul acesteia. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic provenit de la un coş de fum deteriorat.

Totodată, la nivelul subunităţilor de intervenţie a fost crescută capacitatea operaţională şi peste 60 de pompieri au intervenit în sprijinul cetățenilor ca urmare a fenomenelor meteorologice generate de  Codul Portocaliu de intensificări susținute ale vântului ce  ating la rafală 90-110 km/h, ninsori abundente și viscol puternic în special la altitudini de peste 1500 m valabil până aseară în jurul orei 23:00 după cum urmează:

- 10 misiuni de degajare a peste 25 de copaci sau a celor ce prezentau pericol de prăbuşire pe căile rutiere de pe DN11, DN10, DN12, DN2D, DN11C şi DJ121A;

- 3 misiuni de degajare a doi copaci şi un stâlp ce erau căzuţi peste autovehicule în localităţile Târgu Secuiesc şi Valea Dobârlăului;

- 2 misiuni pentru asigurarea necesităților populației cu energie electrică în localităţile Covasna şi Breţcu. În acest moment, Containerul suport logistic al intervenției tip IV – iluminat este amplasat în localitatea Breţcu, unde alimentează un post de transformare și asigură energia electrică pentru consumatorii din zonă.

Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Covasna, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.

Sursa: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.