ACTUALITATE 1 iulie 2020

Bilanțul pacienților COVID-19 la SJU: 15 confirmați, 4 la ATI, 26 de externați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1314 vizualizări

Raportul pe cazuri COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe, de miercuri, 1 iulie, arată că 15 pacienți confirmați sunt internați, majoritatea pe secția de Infecțioase COVID, dar și că trei persoane sunt în stare critică. În rândul pacienților suspecți COVID se numără 11 persoane, dintre care una la ATI.  Veștile bune sunt că în ultima săptămână au avut loc 26 de externări.  

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe sunt internați, potrivit datelor înregistrate miercuri, 1 iulie, la ora 13:00, 15 pacienți confirmați cu COVID-19. Trei dintre aceștia din la Secția ATI, în stare critică, ne-intubați.

Alte 11 persoane suspecte de infecția cu virusul SARS-COV-2 sunt internate și așteaptă rezultatele testelor. Dintre acestea, o persoană este intubată, la Terapie Intensivă. „Respectiv, alte 10 cazuri sunt pe secția de Pneumologie care are destinația de a face triajul pentru cazurile suspecte în această perioadă de criză epidemiologică”, a spus managerul Spitalului Județean, Andras-Nagy Robert.

În perioada 24 iunie – 1 iulie au fost externate 26 de persoane, atât persoane vindecate, cât și pacienți asimptomatici care au avut un test negativ și 10 zile de spitalizare.

Ni s-a ușurat munca datorită faptului că avem laboratorul nostru PCR și rezultatele ne parvin mult mai repede. Dimineața se ia proba, după-masa putem să avem un rezultat. De asemenea, Ordinul Ministrului Sănătății care ne permite să externăm pacienții asimptomatici la 10 zile și cu un test negativ, ne-a ușurat un pic munca. Asta se reflectă și în cifrele prezentate, adică în cele 26 de externări în mai puțin de o săptămână. Astăzi am putut externa 8 pacienți de pe secția de Infecțioase, deci pacienți pozitivi și 7 vor fi externați de pe secția de Chirurgie. La ATI avem un caz grav, intubat, transferat de la Brașov, știți că Brașovul are probleme mari. Un alt caz, care săptămâna aceasta a fost transferat de la Brașov, l-am intubat și trimis mai departe către Spitalul Militar Central fiind cadru militar. Un pacient din județul Covasna în cursul zilei de ieri a fost dez-intubat, dar necesită încă alimentație parenterală, deci rămâne încă pe secția ATI, dar putem spune că pericolul mare a trecut”, a declarat miercuri, într-o videoconferință de presă, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Roșu Matyas.

Cel mai recent bilanț al cazurilor de coronavirus, de miercuri 1 iulie, arată pentru județul Covasna șase noi cazuri față de ziua precedentă, respectiv 286 de cazuri depistate de la începutul pandemiei. La nivel național au fost confirmate 27.296 de îmbolnăviri, dintre care 326 noi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.