ACTUALITATE 14 mai 2017

Bilanțul CNMV după olimpiadele naționale din acest an

de Iulia Drăghici - Taraș | 5716 vizualizări

Finalul sezonului olimpiadelor aduce și anul acesta o serie de premii la Colegiul Național „Mihail Viteazul” din Sfântu Gheorghe, după revenirea de la etapele naționale.

Pe lângă premiile de la Olimpiada Națională de Germană, cu care s-au întors mai mulți elevi din Sfântu Gheorghe, printre care și doi de la CNMV, Filip Bundan, din clasa a XII-a (care la nivelul B1 a obținut premiul I la proba de proiecte) și Silvia Puiac, din clasa a X-a (care la nivelul A2 a obținut premiul II pe echipe și premiul III la individual), alți trei elevi ai Colegiului s-au întors cu realizări.

Cel mai tânăr dintre aceștia este David Costin Drăghici, din clasa a VI-a, care a obținut o medalie de argint din partea Societății Române de Fizică la Olimpiada Națională de Fizică. „Mi-a plăcut foarte mult cum au fost formulate subiectele. Fiecare avea câte o poveste. A fost și despre kendama și despre expansiunea universului. Și proba practică, despre materiale solubile și insolubile, a fost de asemenea foarte interesantă. (...) Fizica este o materie foarte frumoasă, care îți explică foarte multe. Înțelegi ce se întâmplă în natură, cum se întâmplă și de ce. Am ales drumul aceste pe fizică și vreau să continui să iau premii și mai mari”, ne-a spus David, elevul pregătit de profesoara Luminița Costea.

David Pătrunjel din clasa a VIII-a, pregătit la limba latină de profesoara Mona Stoica, a revenit de la Olimpiada Națională de Limbi Clasice cu o mențiune specială. „A fost interesant pentru că am avut ocazia să învăț multe lucruri noi, mai ales din exercițiul de traducere dat. (...) M-a atras limba latină încă din prima oră de curs, mai ales că încă din anii trecuți am fost fascinat de istoria și civilizația romanilor. Mi se pare o materie foarte interesantă, dar din păcate nu o să o pot învăța în continuare”, ne-a declarat și David Pătrunjel.

Sebastian Andriesei, din clasa a XII-a, s-a întors de la Olimpiada de Geografie cu o diplomă de consecvență, care marchează a patra participare a tânărului la etapa națională a acestei olimpiade. „Din clasa a VII-a am căpătat o pasiune pentru geografie după prima excursie pe munte. Prima participare la olimpiada națională de geografie am avut-o în clasa a VIII-a și atunci a început să îmi placă să merg la această olimpiadă. În clasa a X-a am obținut și un premiu special”, ne-a spus Sebastian, elevul pregătit anul acesta de profesoara Nina Stănoescu. Nu trebuie pierdut din vedere faptul că participarea la olimpiada națională de geografie i-a adus lui Sebastian Andriesei admiterea cu media 10 la o orice facultate cu același profil din marile centre universitare ale României.

„S-au calificat în jur de 25 de elevi la etapele naționale la diverse materii, deci premii județene sunt destul de multe. Recunosc faptul că premiile la nivel național nu au fost într-un număr foarte mare, dar până la urmă fiecare an e diferit”, a declarat directoarea Colegiului, profesoara de fizică Luminița Costea. Aceasta a ținut să precizeze că eforturile, dar și laudele pe care le presupune participarea la o etapă națională sunt împărtășite în aceeași măsură și de elevi și de profesori. „Nu cred că poți să faci față la o etapă națională fără să ai sprijinul profesorului. Munca în plus față de ceea ce este la școală este foarte importantă în aceste concursuri, iar aceasta trebuie depusă atât de elevi, dar și de profesori. De asemenea, este foarte adevărat și faptul că trebuie să găsești copiii dispuși să lucreze în plus”, a concluzionat directoarea Colegiului Național „Mihai Viteazul”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.