ACTUALITATE 5 februarie 2018

Bilanţul activităţii poliţiştilor covăsneni de la începutul sezonului rece

de Covasna Media | 450 vizualizări

Peste 400 de acțiuni, aproape 1.700 de intervenții la evenimente și 3000 de sancțiuni aplicate de polițiști, în urma acțiunilor desfășurate în cadrul planului de măsuri „Sezonul Rece“

Siguranța cetățenilor este prioritatea polițiștilor covăsneni, iar pentru asigurarea acesteia, oamenii legii desfășoară în permanent acțiuni și activități prin care se urmărește menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și depistarea și sancționarea celor care comit fapte de natură a aduce atingere valorilor sociale ocrotite de legile penale sau contravenționale în vigoare.

În perioada 30 noiembrie 2017 – 01 februarie 2018, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat în baza planului de măsuri „Sezonul Rece“, întocmit la nivel național. Principalul obiectiv al acestuia a fost menținerea ordinii și siguranței publice pe perioada sezonului rece și, mai ales, în perioada sărbătorlor de iarnă. De asemenea, acțiunile au fost desfășurate și pentru menținerea siguranței traficului și reducerea riscului rutier.

În această perioadă polițiștii au intervenit la 1.687 de exenimente, 626 dintre acestea fiind sesizări făcute prin numărul unic de urgență 112.

În intervalul menționat au fost organizate și desfășurate 402 acțiuni și controale pe raza județului, în urma acestora fiind constatate 3.000 de fapte de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor aplicate în această perioadă se ridică la peste 1.000.000 de lei. Din totalul contravențiilor, 502 au fost pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 61 au fost pentru abateri la regimul silvic.

Peste 2.200 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice, dintre acestea, aproape 500 fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolie, iar 15 au fost aplicate pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulația pe timp de iarnă.

Tot pentru abateri în trafic, au fost reținute 196 de premise de conducere – 16 pentru depășirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 km/h, iar alte 36 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, au fost retrase 63 de certificate de înmatriculare.

Tot în această perioadă au fost sesizate peste 500 de fapte de natură penală în legătură cu care polițiștii au efectuat verificări, 131 de persoane fiind surprinse în flagrant delict în timpul săvârșirii unor infracțiuni.

În urma acțiunilor au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 50.000 de lei, constând în produse alimentare, material lemnos, pomi de Crăciun sau articole pirotehnice. De asemenea, a fost dispusă indisponibilizarea unor bunuri în valoare de 4.050 de lei.

Polițiștii vor continua să acționeze pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, dar și pentru reducerea numărului de accidente rutiere, siguranța cetățenilor fiind principala prioritate a oamenilor legii.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție, Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.